3 gerechten voor een echt Italiaans diner

Misschien heb je binnenkort iets te vieren, heb je vrienden over, of wil je gewoon eens graag uitpakken in de keuken. Het koken van een Italiaans diner is dan een leuke, heerlijke optie om te serveren. In dit artikel geven we je een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht en een paar kleine inspiratie tips.

Het voorgerecht

Er zijn duizend en één Italiaanse voorgerechten te bedenken. Italië heeft dan ook een heerlijke, uitgebreide keuken. Voor dit diner zijn wij echter niet voor carpaccio, tomaat met mozzarella, of bruschetta gegaan, maar voor het simpele, aloude, heerlijke knoflookbrood. Je maakt het zelf in een handomdraai en het is een gerecht om echt van te genieten. Het is dan ook enorm simpel om te maken:

 

Meng wat boter op kamertemperatuur met geperste knoflook en fijngesneden peterselie. Afhankelijk van de hoeveelheid stokbrood, kun je de hoeveelheid boter en knoflook aanpassen. Wees wel niet te zuinig met de knoflook. Voeg ook wat zout toe, voor wat extra pit in de boter.

Smeer vervolgens doormidden gesneden afbakstokbroden rijkelijk in met de zelfgemaakte knoflookboter en bak af zoals op de verpakking van het brood staat aangegeven.

Het hoofdgerecht

Als je aan de Italiaanse keuken denkt, denk je óf aan pasta, óf aan pizza. Voor dit gerecht zijn wij voor de pizza gegaan. Het is een echte klassieker, enorm makkelijk te maken en met alles te bedekken, waardoor vrijwel iedereen het lekker vind. Je kunt ervoor kiezen om je eigen pizza te maken, maar je kunt ook een pizza bestellen bij Woodstone Pizza. Het is nog leuker om een aantal verschillende pizza’s te bestellen en deze allemaal met elkaar te delen. Zo kan iedereen verschillende pizza’s proeven. 

Het nagerecht

Panna cotta en Italiaans roomijs. Het zijn allebei desserts waar je tanden van gaan wateren. Toch hebben wij deze niet uitgekozen voor het nagerecht in ons diner. Wij zijn namelijk gegaan voor een echte klassieker: tiramisù. Dit heerlijke toetje is alleen voor volwassenen, want er zit wat drank in. Het bestaat uit lange vingers doordrenkt met drank (vaak amaretto gemengd met espresso), mascarpone, cacaopoeder en een hoop suiker. Het toetje is redelijk zwaar, maar om je vingers bij af te likken.