3 redenen waarom vakantie nemen belangrijk is

Soms kan je volledig opgaan in je werk dat je het gevoel hebt dat je helemaal geen vakantiedagen nodig hebt! Je denkt wellicht dat op vakantie gaan simpelweg niet past in je drukke schema als workaholic. Er is immers nog veel te werk te verschuiven en je wilt er voor zorgen dat je genoeg geld hebt zodat je met een veilig gevoel de toekomst tegemoet gaat. Maar is al deze druk eigenlijk wel nodig? Is het wellicht niet tijd om juist even rust te nemen en een nieuwe perspectief te krijgen? Een vakantie kan daar heel goed bij helpen. Wij vertellen je hier waarom. 

Het leven is kort

Hoewel werk uiteraard heel veel betekenis voor je kan hebben, kan ons leven in een oogwenk veranderen. Je kan onverhoopt getroffen worden door een burn-out of je werkgever vervangt je plotseling door iemand anders. De stress die gepaard gaat met het constant in hokjes denken om de veiligheid van je financiële en sociale status te waarborgen levert gezondheidsproblemen op. Het leven is er juist om wat risico te nemen en niet te veel stress te hebben over wat eventueel in de toekomst kan gebeuren. Leef in het nu en geniet van het moment dat je nu meemaakt! 

Leer iets nieuws

Een vakantie is een ideale bron van inspiratie om iets nieuws te starten! Wellicht wil je wel een nieuwe taal leren, dan is het plannen van een vakantie veruit de beste manier om de motivatie te genereren die je aan het studeren zet. Wanneer je eenmaal op je vakantiebestemming bent, dan zal de lokale bevolking je ongetwijfeld willen helpen om meer van de taal te leren! 

 

Als deze redenen voldoende zijn om even stil te staan bij hoe kort het leven is en dat het nemen van vakantie een prioriteit is voor nieuwe dingen, neem dan eens een kijkje op Vacances Provence voor de mooiste vakantiehuisjes in de Franse mediterrane!  

Rust uit van de dagelijkse sleur

Zelfs voor degenen die van hun werk houden, kan het uren werken in een kantoorgebouw verpletterend zijn. Een vitamine D tekort wil je natuurlijk niet oplopen, dus kies voor een zonnig plekje om de dagelijkse sleur even te pauzeren en te genieten van iets nieuws. Wat dacht je bijvoorbeeld van een villa huren in de Provence? De zonovergoten Provence in Zuid Frankrijk is een omgeving om verliefd op te worden, met zijn uiteenlopende keuzes aan wijn en adembenemende cultuur en geschiedenis. Ga op verkenning en ontdek oude steden, prachtige stranden en natuurlijke wonderen!