5 Redenen om te ontharen via een laserbehandeling

Laserontharing is een van de meest uitgevoerde cosmetische procedures. Met behulp van hoog geconcentreerd licht in de haarzakjes, wordt het haar snel verwijderd. Een laserbehandeling is effectief voor ongewenste ontharing van het gezicht, de benen, de armen, de oksels en de bikinilijn. Als scheren, epileren en harsen moeizaam en tijdrovend zijn, waarom overweeg je dan geen laserontharing? In deze blog geven we 5 redenen voor het kiezen van een laserbehandeling. 

1. Tijdbesparing

Het harsen van verschillende lichaamsdelen is niet alleen pijnlijk, maar ook vrij tijdrovend. Daarnaast is het gebruik van een scheermes geen snelle methode en onthaart vaak niet effectief. Een laserbehandeling elimineert al deze moeilijkheden geassocieerd met traditionele methoden. Met laserontharing kunnen verschillende behandelingsopties worden toegepast, en elke sessie duurt echter maar een paar minuten. 

2. Kostenbesparend

Hoewel een laserhaarbehandeling vaak als duurder wordt beschouwd dan vergelijkbare producten, kan het op de lange termijn zeer kosteneffectief zijn. Dit komt doordat de resultaten van laserhaarbehandeling in de meeste gevallen voor een zeer lange duur zijn. In sommige gevallen moet je na enkele maanden of jaren terug voor een nieuwe behandeling, maar het blijft een van de beste langetermijnoplossingen. Op die manier kun je geld besparen aan regelmatige uitgaven voor de aankoop van harsproducten, scheermesjes en scheerschuim!

3. Laseren is een pijnloze methode

Daar waar harsen een pijnlijke methode kan zijn en scheren kan leiden tot pijnlijke snijwonden en schaafwonden, is laserontharing daarentegen volledig pijnloos en veroorzaakt geen ongemak. Een laserbehandeling door de specialisten van Signé Clinics is volkomen veilig voor de huid, aangezien er gebruik wordt gemaakt van lasermachines die zijn uitgerust met koelsystemen. Dit zorgt voor meer bescherming en een meer ontspannen en veiligere ontharing.

4. Een gladdere huid

Een ander belangrijk voordeel van laserontharing is de mogelijkheid om een gladde huid te krijgen. Dit is iets wat meestal niet kan worden bereikt door scheren of harsen, want al snel zullen scherpe stoppels opnieuw groeien en ruw aanvoelen. Bovendien kunnen traditionele ontharingsmethoden huidirritatie, roodheid en ingegroeide haren veroorzaken, wat de gladheid van de huid aantast.

5. Preventie van ingegroeide haren

Ontharen door middel van scheren of harsen kan ingegroeide haren veroorzaken. Laserontharing wordt aanbevolen voor mensen die gevoelig zijn voor ingegroeide haren, omdat het haar vanaf de wortel wordt verwijderd. Dus je hoeft je geen zorgen te maken over vervelende haren die weer aangroeien of opkrullen.