Alles wat je moet weten over huren

We hebben allemaal wel eens van huren gehoord, maar wat is het nou eigenlijk en wat heb je eraan. In dit artikel gaan we die vragen beantwoorden en de voordelen van huren uitleggen.

Wat is huren?

Huren houdt in dat je tegen een vergoeding gebruikt maakt van een woning goederen die van iemand anders zijn. Dit kan van alles zijn, auto’s, fietsen, huizen, een helm enzovoort. De vergoeding kan verschillen maar in het algemeen is de vergoeding geld. Het betaalde bedrag dat je dan betaald wordt huur genoemd. Je kan op verschillende plekken huren, als je bijvoorbeeld naar een fietsenwinkel gaat kan je daar een fiets of toebehoren huren maar je kan ook naar websites gaan om te huren zoals bijvoorbeeld Spapens Verhuur.

Huurovereenkomst

Als je gaat huren heb je ook een huurovereenkomst. Een huurovereenkomst is een overeenkomst waarbij de verhuurder oftewel de eigenaar van de woning of de goederen zich verplicht om aan de de huurder goederen in gebruik te geven, en de huurder verplicht zich tot een geldelijke tegenprestatie. Buiten dit standaard principe van een huurovereenkomst zijn er ook nog andere regels aan verbonden. Je hebt de standaardregels die voor alle huurovereenkomsten gelden: Basisverplichtingen van de huurder en de verhuurder, regels omtrent wanprestatie, onderverhuur, aansprakelijkheid, begin en einde van de huurovereenkomst en de ‘koop breekt geen huur’ -regel. Je hebt daarna de regels voor bijzondere huurovereenkomsten zoals het huren van een woonruimte, winkel, restaurant, kantoorruimte of ander onroerend goed. Dus als je een puincontainer gaat huren bijvoorbeeld dan heb je een huurovereenkomst met de standaardregels maar stel, je gaat een huis huren, dan komen er extra regels bij kijken. Doe dus goed je onderzoek en lees de huurovereenkomst goed door.

De voordelen

Deze voordelen gaan vooral over het huren van een woning of appartement. Dat gezegd hebbende, is het huren van een woning of appartement veel flexibeler. Je zit niet vast aan een woning, dus dat betekend dat als je wilt verhuizen dat dit veel makkelijker kan. Wil je naar een andere stad of wil je weer terug? Zo geregeld! Huren is ook eenvoudig, je betaalt maandelijk een vaste prijs en in ruil daarvoor mag je wonen in je appartement of huis en en heb je geen last van ingewikkelde financiële overeenkomsten met de bank. Huren kan ook fijn zijn om eerst even te kijken hoe je wonen in een bepaalde stad vindt of wat je vindt van in een huis of appartement wonen voordat je een echte aankoop doet.