Alternatieve manieren om geld te verdienen

De bekendste manier om geld te verdienen is uiteraard door in loondienst te werken. Voor veel mensen is dit dan ook de enige bron van inkomsten. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden om aan geld te komen naast arbeid of zelfs in plaats van arbeid. In dit artikel hebben we enkele voorbeelden beschreven!

Affiliate marketing

De eerste methode die we gaan beschrijven in affiliate marketing. Bij affiliate marketing deel je een link of kortingscode van een externe webshop. Dit kan bijvoorbeeld een kledingsite zijn, een elektronica shop of een site die voedingssupplementen verkoopt. In deze link of code zit een tracker verwerkt, die vastlegt dat mensen door jou naar de website zijn gestuurd. Dit heet een ‘referral code’. Wanneer iemand die via jouw referral code op die site komt een aankoop doet, ontvang jij een bepaald percentage aan commissie. Zo verdien jij dus aan de verkoop van producten, zonder dat je zelf iets verkoopt. Je doet alleen de marketing! Tegenwoordig bieden bijna alle grote webshops wel de mogelijkheid om een affiliate partner te worden. Bijvoorbeeld ook Bol.com! Naast webshops kom je tegenwoordig ook vaak crypto referral codes tegen. Een account aanmaken op dergelijke sites is heel simpel. Nu moet je alleen nog een methode vinden om jouw links of codes te verspreiden. Dit kan bijvoorbeeld via social media, een blog, of gewoon via kennissen/vrienden/familie.

Investeren

De volgende methode om geld te verdienen is door te investeren. Investeren kan op veel verschillende manieren. Zo lieten we net al even het woord ‘crypto’ vallen, dit zijn digitale munten zoals de welbekende Bitcoin. Voor wie crypto toch nog iets te ingewikkeld is zijn er gelukkig ook genoeg alternatieven. Zo kun je edelmetalen kopen (zoals zilver en goud) en aandelen van bedrijven (zoals Tesla en Apple). Voor mensen met een flinke spaarrekening is vastgoed ook een zeer aantrekkelijke investeringsoptie. De huisprijzen zijn immers naar recordhoogte gestegen, en dit lijkt op korte termijn door te blijven zetten. Er is immers een groot huizentekort in Nederland.

Oude spullen verkopen

De laatste tip is om op je zolder te kijken of er nog waardevolle spullen staan die je niet gebruikt, en die te verkopen. Zo sla je twee vliegen in één klap: je verdient wat geld, en ruimt meteen je huis op!