Ambitie? Volg een master!

Wil je een succesvolle carrière opbouwen op het gebied van financieel management? Mogelijk moet je een master finance & control volgen. Het maakt niet uit of je bij de overheid, profit of non-profit organisatie werkt, het volgen van een master in financiën en controle zal voordelig voor je zijn. Zorg dat je een opleiding hebt in bedrijfskunde, bedrijfseconomie of business control. Het volgen van deze cursus kan je helpen om je carrière als financieel manager of financieel controller een boost te geven. Na het behalen van een masterdiploma in financiën, ben je in staat om verschillende financiële aspecten in je bedrijf te analyseren. Dan kun je ook het besluitvormingsproces ondersteunen om het bedrijf te verbeteren.

Wat je kunt ontvangen na het behalen van de masteropleiding

Na afronding van deze opleiding behaal je het diploma Master of Finance and Control. Je kunt de titel Master of Science (MSc) behalen. Tijdens de cursus kun je de vaardigheden en kennis ontwikkelen die je bedrijf nodig heeft. Door het behalen van een masterdiploma kun je jezelf transformeren tot een professional. Deze training zal je werkschema niet verstoren. Het is omdat de cursus flexibel is en je het kunt combineren met andere activiteiten. Tijdens de cursus leer je hoe je het gehele financieel-economische aspect kunt analyseren. Zo kun je dus het besluitvormingsproces ondersteunen. De kennis die je uit deze cursus hebt opgedaan is toepasbaar in verschillende rollen. Het kan bijvoorbeeld je werk als financieel controller, financieel directeur, manager financiën en controle, bedrijfsanalist en management accountant ondersteunen.

Kun je een masterdiploma aanvragen zonder een passende baan?

De opleiding Master Finance and Control is speciaal ontworpen voor de beroepspraktijk. Je leert niet alleen theorie, maar ook praktische uitvoering. Kun je je echter aanmelden voor deze masteropleiding als je niet werkt? Je hoeft je geen zorgen te maken, want je kunt deelnemen aan deze cursus. Je moet praktijkopdrachten maken. Daarnaast moet je drie maanden stage lopen. Dit stageprogramma heeft tot doel bepaalde beroepscompetenties te ontwikkelen. Deze stage kun je aan het einde van je studie afronden. Je kunt echter ook eerder een stage lopen. Als je daarentegen een baan krijgt tijdens je studie, hoef je geen stage te volgen. Sommige instellingen bieden masteropleidingen aan in de vorm van e-learning. Je kunt dus op afstand studeren.

Wat leer je in een Master Finance and Control cursus?

Er zijn verschillende programma’s die je kunt volgen in de opleiding Master of Finance and Control. Zo kun je Masterclass Administratief Informatiebeheer, Masterclass Financiële Boekhouding en Masterclass Financiering volgen. De materialen die je tijdens de opleiding leert zijn interne controle en boekhouding, boekhoudinformatiesysteem en big data. Ook leer je over boekhouding en bedrijfsprocessen. Daarnaast gaan andere materialen over databasebeheer, bedrijfsprocessen, blockchain, beveiligingsbewustzijn en beveiliging van informatie. Wanneer je de Masterclass Financial Accounting volgt, leer je meer over regelgevende instanties, wet- en regelgeving, eigen vermogen en schulden, kasstroomoverzichten, kapitaalbelangen en resultatenrekeningen. Daarnaast leer je over het winstbepaling systeem, consolidatie, valuta- en rentetarieven en uitgestelde belastingverplichtingen.