Bubble Tea in Eindhoven

Bubble Tea is over komen waaien vanuit het verre Taiwan. Het begint een hype te worden in Nederland. Bubble Tea is in Eindhoven verkrijgbaar. Maar wat is bubble tea eigenlijk? Het is 40 jaar geleden in Taiwan bedacht. Het is een mix van warme en koude thee met (gecondenseerde) melk, vruchtensiroop en tapioca parels. Deze balletjes worden gemaakt uit zetmeel van de cassave. De cassave is een wortelknol met een nootachtige smaak. De balletjes worden gekookt in suikerwater en krijgen daardoor een gelatineachtige structuur. Als het suikerwater een kleurtje en een smaakje heeft dan worden deze opgenomen in de balletjes. Zo krijgt een bubble Tea de meest uiteenlopende kleuren. Bubble tea is geen vegetarisch product.

De basis van Bubble Tea

Oorspronkelijk is de basis van Bubble Tea, thee met melk. Het woord bubble verwijst naar de bubbels die ontstaan tijdens het schudden van het drankje. Er ontstaat dankzij de melk een flinke schuimkraag. In Azië worden deze bubbels ook wel Boba genoemd. Momenteel zie je steeds meer andere varianten verschijnen. Zo kan je een variant krijgen waar de tapioca vervangen is door gelatine, pudding of aloë vera. Ook verschijnen er varianten met koffie en limonade. Het bekertje is voorzien van een breed rietje om alle balletjes uit de beker te kunnen zuigen.

    • Bubble Tea met thee
    • Bubble Tea met koffie
    • Bubble Tea met limonade

Hoe smaakt bubble tea?

Bubble Tea is een zoete drank en bestaat voor namelijk uit snelle koolhydraten door de hoeveelheid suikers die het drankje bevat. De tapioca balletjes hebben op zichzelf weinig smaak. Maar door het toevoegen van zoet en smaakstoffen krijgen de parels kleur en wordt de smaak deels opgenomen in de balletjes. De smaakmakers van het drankje zijn vruchtensiroop en de zoetstoffen die worden toegevoegd. De meest populaire toegevoegde smaken zijn kiwi, appel, kokos, banaan en aardbei. Het bedrijf Zin in ijs & chocolade verwerkt zelfs chocolade en mokka in de Bubble Tea.

Hoe worden Tapioca parels gemaakt?

Om de balletjes smaak te geven wordt suikersiroop toegevoegd. Suikersiroop is verkrijgbaar in verschillende smaken. Zo kan je kant-en-klare siropen krijgen van Teisseire en Monin. Maar suikersiroop zelf maken is veel lekkerder. Hoe maak je suikersiroop? Door zelf bruine suiker en water te mengen kan je siroop mengen. Hieraan kan je allerlei smaken toevoegen. De lekkerste siroop wordt gemaakt van bruine suiker, honing en water. Laat deze een half uur trekken met tapioca parels en voeg het dan toe aan de Bubble Tea. Het resultaat is verrukkelijk!