De aspecten van een goed t-shirt concept

Als jij aan de slag gaat met het ontwerpen van een eigen t-shirt, dan is het belangrijk om te weten wat er precies komt kijken bij een geslaagd design. Om ervoor te zorgen dat jouw t-shirt ontwerp eruit springt, volgen hier enkele tips die helpen tijdens het brainstormen naar jouw unieke t-shirt concept. 

Kies het soort t-shirt

  1. shirts zijn er in verschillende vormen en maten. Wil je een shirt bedrukken, dan is het handig om te weten welke soort t-shirt het best past bij het doel dat je voor ogen hebt. Zorg er daarom voor dat je goed nadenkt of je t-shirt met lange of korte mouwen benodigd hebt, of een kraag een geschikte keus is en of een capuchon een waardevolle toevoeging is voor het beoogde doel.  Wanneer je begint met het schetsen van ideeën voor het ontwerpen van het t-shirt, zorg er dan voor dat deze wordt vertaald naar het type t-shirt die je hebt gekozen. Ga daarom aan de slag met het fysiek ontwerpen van een t-shirt, zodat je aan het werk gaat met realistische afmetingen en je beter weet hoe het ontwerp er uiteindelijk komt uit te zien.

Stijl en beeld

In dit stadium van het ontwerp proces kan je jouw creatieve en artistieke instincten geheel zijn eigen gang laten gaan! Hoewel creativiteit erg uiteenlopend kan zijn, is het wel handig om de volgende vragen in beraad te nemen: 

 

  • Wat is het merk waarvoor je een t-shirt vormgeeft en waar staat het voor? 
  • Op wie is jouw t-shirt gericht? 
  • Wat is de voornaamste reden waarom je een t-shirt ontwerpt? 

 

Door middel van deze elementen in kaart te brengen, kan je jezelf beter toespitsen op het vormgeven van een doeltreffend design die precies doet waar het voor nodig is! 

Zorg ervoor dat je het ontwerp goed evalueert 

Tenslotte is het erg belangrijk dat je al de ontwerpopties die binnenstromen tijdens het denkproces goed evalueert. Neem voldoende tijd om elke versie door te nemen en selecteer vervolgens jouw favoriete ontwerpen. Houd hierbij rekening met de specifieke vereisten waarmee je aanvankelijk aan de slag bent gegaan. Past het ontwerp op het type t-shirt dat je hebt uitgekozen? Past de kleur die je hebt toegepast goed bij de merkidentiteit? Valt het ontwerp binnen het budget? Probeer vervolgens ook om feedback te vragen bij geïnteresseerden en belanghebbenden, zodat jouw t-shirt ontwerp in de smaak valt bij degenen die hier baat bij hebben!