De beste manier om een taal onder de knie te krijgen!

De zomer komt er weer aan en we kunnen dan weer lekker op vakantie naar andere landen. Maar eenmaal daar aangekomen, word je eraan herinnerd dat het communiceren in een andere taal lastig kan zijn. Om jou een beetje verder te helpen, geven wij in dit artikel de beste tips om een taal goed onder de knie te krijgen. Lees snel verder als jij ook een nieuwe taal wilt leren!

Praat veel in een andere taal

Als je ervoor kiest om in Nederland een andere taal te gaan leren, dan mis je het belangrijkste deel wat je nodig hebt om een taal onder de knie te krijgen. Dat is namelijk dat  je veel gesprekken voert met mensen in een andere taal. Hoe kan je deze gesprekken nou beter voeren dan wanneer je in een andere land bent. Ga bijvoorbeeld via Travelactive.nl op uitwisseling naar Amerika of ga werken in een land. Op deze manier word je indirect verplicht om de desbetreffende taal te spreken en praat je ook een stuk meer in deze taal. 

De kracht van liedjes

In elke taal zit ritme en dat ritme zoeken we ook wanneer we een taal aan het ontdekken en aan het leren zijn. Waarom is dat zo? Om de pauzes tussen de woorden te leren herkennen. Ritmes uit muziek helpen ons geheugen vooruit, dus waarom niet naar leuke hits luisteren in de taal die je wilt leren? Zoek een Spotify playlists op en ga lekker muziek luisteren!

Maak goede afspraken met jezelf

Tijd vrij maken om een nieuwe taal te leren, is niet specifiek genoeg. Dit is al helemaal niet specifiek genoeg wanneer het einddoel vaag is. ‘Ik ga elke dag een uur oefenen’ is een mooi doel, maar dat is niet nuttig als het nooit gebeurt. Iedereen heeft het druk en daarom versloffen we dit soort afspraken vaak. Als je niet duidelijk bent voor jezelf komt het er gewoonweg niet van. Neem daarom echt genoeg tijd om je aan deze afspraken te houden. Plan het in in jouw agenda en ga ervoor!