De juiste kinderopvang vinden voor jouw kind

Als ouder is het niet altijd even makkelijk om je kind los te laten. Vooral het brengen van je eerste kind naar de kinderopvang is moeilijk. Voor je geruststelling helpt het als je een goed gevoel hebt bij de kinderopvang. Maar hoe weet je nou zeker dat je de perfecte kinderopvang hebt voor zowel jou als voor je kind? Je leest het in dit artikel!

Kijk naar het programma

Kinderen hebben vaak behoefte aan structuur (zonder dat ze dit zelf doorhebben). Het is namelijk fijn voor een kind dat ze weten waar ze aan toe zijn. Om deze reden hanteren veel kinderopvangen een vaste structuur en vaste werkdagen voor het parttime personeel. Zo weten de kinderen wat ze kunnen verwachten en kunnen ze zich hierop instellen. Dit geeft een kind rust.

Bekijk het gebouw en de voorwaarden

Eén ander criteria dat goed moet zijn is het onderbuikgevoel. Je moet een goed gevoel hebben bij de instelling voordat je je kind hier achterlaat. Zorg dus dat je een rondleiding kunt krijgen door het de opvang. Zo kun je de sfeer van de opvang proeven en kennis maken met het personeel. Hierop kun je het onderbuikgevoel baseren. Wanneer je vervolgens in gesprek bent met bijvoorbeeld het personeelslid die je de rondleiding geeft kun je direct belangrijke vragen stellen zoals “Wat kost kinderopvang?”.

Deskundigheid van het personeel

De deskundigheid van het personeel van de opvang is een ander criteria die je zeker moet meenemen in je overweging. Welk opleidingsniveau hebben de medewerkers en wat betekend dit voor het programma en/of de begeleiding die je kan verwachten voor je kind. Alle kinderopvangen zullen voldoen aan de voorwaarden, echter zijn er bepaalde instellingen die zich onderscheiden door personeel met extra opleidingen of een gemiddeld hoger opleidingsniveau. 

Kinderopvang Pijnacker

Zoek je een goede kinderopvang tussen Den Haag, Rotterdam en Delft in? Kies dan voor kinderopvang Pijnacker! Ideaal als u in de stad werkt, maar niet in de stad woont. Zo kun je ‘s ochtends je kunt brengen voor werk en deze weer ophalen als je terugkomt van het werk, zonder dat je de hele stad door moet om bij de opvang te komen.