De leukste dingen om te doen in Marbella

Marbella is een leuk badplaatsje in Andalusië in Spanje. Het is een van de belangrijkste badplaatsen van de Costa del Sol. Het is een fijne plek om je zomervakantie door te brengen en er zijn ook steeds meer mensen die ervoor kiezen om een huis te kopen in Marbella. Zo kunnen ze meerdere keren per jaar genieten van alles wat Marbella te bieden heeft. Wat al die dingen zijn lees je in dit artikel. 

De mooie stranden van Marbella

In Marbella zijn heel wat mooie stranden te vinden. Het plaatsje heeft meerdere witte stranden waar je heerlijk kunt genieten van je welverdiende vakantie. Wandel langs de boulevard van de beroemde ‘Golden Mile’, hier heb je een grote kans dat je wat beroemdheden tegenkomt, want die zijn hier zo nu en dan ook te vinden. 

Overige bezienswaardigheden in Marbella

Naast het strand en de mooie haven is het stadje zelf ook leuk om doorheen te lopen. Dit kun je heel goed te voet doen! Terwijl je lekker door het stadje wandelt, kun je genieten van een bezoek aan een van de vele restaurantjes. Ook is het voor de kunstliefhebbers leuk om hier naartoe te gaan. In de Avenida De Mar vind je bijvoorbeeld verschillende bronzen beelden die gemaakt zijn door Dalí. 

Puerto Banus

De jachthaven; Puerto Banus, in Marbella is één van de pronkstukken van het dorpje en hier komen elk jaar veel mensen op af. Het is leuk om lekker langs de haven te wandelen en de mooie en grote jachten te bewonderen. Ook in de avond ziet de haven en spectaculair uit. Dit doordat alles mooi wordt verlicht en dit licht tussen de boten op het water wordt weerkaatst. Zeker de moeite waard dus om hier langs te lopen in de avond. 

Lekker het water in!

Wanneer je ervan houdt om lekker het water in te gaan als je op vakantie bent, is Marbella ook een goed vakantieadres voor jou. Je hebt hier de mogelijkheid om te varen, snorkelen en er zijn nog andere watersporten die je kunt doen. Zo hoef je jezelf dus zeker niet te vervelen als je op vakantie bent in Marbella.