De onmisbare items als je online auto’s wilt verkopen

Wil je online auto’s verkopen maar weet je niet hoe je dit het beste aan kunt pakken? Dan zet je met het lezen van dit artikel al een stap in de goede richting. Online aankopen speelt een steeds grotere rol tijdens de aankoopproces van een auto. Gingen consumenten vroeger uitsluitend naar een dealer om een auto te kopen, tegenwoordig begint de aankoopreis online. Wil jij ook dat jouw auto-aanbod online gezien wordt en verkocht wordt? Lees dan meer over de onmisbare items als je online auto’s wilt verkopen.

Een goede spiegelreflex camera

Je hebt maar één kans voor een eerste indruk. Dat geldt ook voor jouw website. Zorg dus dat de foto’s die erop staan scherp en duidelijk zijn. Investeren in een goede kwaliteit fotocamera is daarom erg belangrijk. Je wilt immers dat jouw klanten niet alleen komen kijken maar ook… Juist. Je kunt daarom beter iets meer geld uitgeven voor een professionele camera waarmee je haarscherpe foto’s maakt, dan voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Je wilt toch niet dat mensen afhaken omdat ze jouw site niet professioneel genoeg uit vinden zien?

Draaiplateau voor 360 gradenfotos

Wil je jouw auto’s echt goed in beeld brengen, dan is een 360 graden-draaiplateau eigenlijk onmisbaar voor gedetailleerde foto’s. Dit draaiplateau kun je zelf bedienen zorgt ervoor dat jouw auto’s steeds in dezelfde stand gefotografeerd worden. Rotoview Studios levert verschillende soorten draaiplateau’s voor auto’s, die helemaal op maat kunnen worden samengesteld. Meer informatie vind je op www.rotoviewstudios.nl.

Online configurator voor de website

Luxemerken hebben dit al langer op hun sites, maar een online autoconfigurator is voor jouw website ook echt een waardevolle toevoeging. Zeker wanneer je auto’s in het hogere segment aanbiedt. Klanten willen nu eenmaal graag zien wat er mogelijk is, welke kleuropties ze hebben, hoe ze het interieur van de auto aan kunnen passen naar hun wensen etc. 

Een snelle website

Wellicht een inkopper maar; een website die snel laadt en duidelijk alle informatie weergeeft voor consumenten is echt onmisbaar als je het online goed wilt regelen. Zeker wanneer er veel foto’s getoond worden op je site, is het aan te raden om te zorgen dat je website voldoende snelheid heeft. Ben je zelf niet zo thuis in het inrichten van websites, vraag dan een gespecialiseerde partij of zij jou hierin kunnen ondersteunen. Bezoekers wachten tegenwoordig nog maar 2,5 seconden op een website om te laden. Duurt het langer, dan zijn ze weg. Houd je website dus up-to-date en snel. Zo maak je van jouw online autoverkoop een succes!