De voor- en nadelen van een elektrische scooter

Een nieuwe scooter aanschaffen kan voor keuzestress zorgen. Je bent namelijk continu bezig met het afwegen van verschillende specificaties tegen elkaar. Zeker bij een elektrische scooter komen hier nog extra dingen bij kijken, zoals bijvoorbeeld het type accu. Bij het uitzoeken van een nieuwe scooter is het ook goed om te bekijken welke voor- en nadelen een elektrische scooter met zich meebrengt, zodat je op de juiste manier kunt afwegen voor welk model je gaat. Zo voorkom je dat je de verkeerde keuze maakt. 

Weinig onderhoud nodig bij zorgvuldig gebruik

Het onderhouden van een elektrische scooter van EZ-Chopper kost niet veel tijd. Er is namelijk weinig onderhoud nodig ten opzichte van een gewone scooter. In tegenstelling tot een verbrandingsmotor zijn er namelijk minder bewegende delen. De bewegende delen hebben het meeste onderhoud nodig, waardoor je er ook meer tijd en geld aan kwijt bent. Bij een elektrische scooter ligt het onderhoud voornamelijk bij de banden, de accu en de remmen. Als je goed met jouw scooter omgaat, hoef je hier geen hoge kostenpost bij te verwachten. De accu moet altijd op de juiste manier gebruikt worden. Bekijk dus van tevoren even hoe je dit moet doen. Wanneer je overal zuinig mee omgaat, kun je op weinig onderhoud rekenen en daardoor is een elektrische scooter een voordelige keuze. 

Eenvoudig op te laden

Een ander groot voordeel ten opzichte van een normale scooter is dat een elektrische scooter geen brandstofkosten met zich meebrengt. Je laadt de accu van de scooter immers op via jouw eigen elektriciteit, wat vaak veel voordeliger is. je betaalt maar een paar cent per gebruikte kilowatt. Dit scheelt op jaarbasis toch aardig wat tientjes. Ook ben je geen extra tijd kwijt met naar het tankstation toe gaan. Dus het is snel en goedkoop. 

De omgeving heeft geen last van jou 

Naast de bovenstaande voordelen is er nog een voordeel aan een elektrische scooter. Elektrische scooters geven namelijk geen overlast. De motors van benzinescooters maken meer lawaai door de uitlaat. Een elektrische scooter heeft geen uitlaat, waardoor er nagenoeg geen geluiden meer te horen zijn. Zo hebben zowel jij als jouw omgeving geen last meer van lawaai. Doordat je geen uitlaat hebt, wordt ook de uitstoot van gassen weggelaten. Hierdoor stinkt jouw scooter niet en het is beter voor het milieu. Als jij het dus belangrijk vind om rekening te houden met het milieu, dan is een elektrische scooter een goede keuze voor jou.