De voordelen van 360-graden video’s voor jouw bedrijf

360-graden video’s verschijnen steeds meer op het internet. Ze worden door veel mensen gebruikt en kunnen ook voor jouw bedrijf een mooie toevoeging vormen. Wat de voordelen zijn en hoe je dit voor elkaar krijgt, vertellen we je hieronder.

 

360-graden video’s staan ook wel bekend als ‘immersive’ video’s of als ‘spherical’ video’s. Dit zijn opnames waarin een beeld vanuit alle mogelijke richtingen tegelijk wordt gefilmd. Dit zorgt ervoor dat je, als je later de video kijkt, het gevoel krijgt dat je midden in datgene dat is gefilmd staat. 

Dichter bij je klanten

Wat je ook wilt laten zien, met 360-graden video’s kun je de kijker mee de boodschap in zuigen. Te trekt klanten mee je winkel in, zonder dat ze daarvoor hun huis gedwongen moeten verlaten.

 

Met een 360-graden video kunnen mensen bijvoorbeeld een virtuele wandeling door je showroom maken. Zo kunnen mensen je producten rustig bekijken en nemen ze misschien makkelijker contact op. 

Meer views

Uit een onderzoek van Google en Columbia Sportswear blijkt dat 360-graden video’s meer views, shares, likes en volgers op sociale media opleveren dan gewone video’s. 360-graden video’s zijn vrij nieuw, waardoor het publiek dit nog niet zo goed kent. Hierdoor wekt dit interesse wanneer het publiek dit ziet en is de kans ook groter dat het publiek blijft hangen. Wanneer je dus bijvoorbeeld een aftermovie van een evenement of experience wilt laten maken, is het dus zeker de moeite om een 360-graden video te overwegen!

Perfect voor mobiele telefoon

Ze zijn niet meer uit ons leven weg te denken: de mobiele telefoons en tablets. Smartphones zijn zelfs zó belangrijk, dat ze een key element zijn in je marketing strategie. Wanneer je dus een goede marketingcampagne op wilt zetten moet je daarbij wel rekening houden met het gebruik van smartphones onder je publiek. 

 

Gewone video’s zijn vaak goed te bekijken op smartphones, maar zoals we hierboven al schreven, hebben 360-graden video’s de voorkeur boven gewone video’s. De video’s zijn makkelijk te bekijken op je smartphone. Super fijn, want wanneer je content hebt die geoptimaliseerd is voor verschillende soorten toestellen scoort deze beter in de zoekresultaten.

Meer betrokkenheid

De grootste kracht van 360-graden video’s is de menselijkheid: klanten voelen zich betrokken bij jouw bedrijf. Bij een 360-graden video kan het publiek helemaal zelf kiezen wat hij wilt bekijken en wat niet. Zo komt het publiek veel makkelijker bij de informatie waar hij naar op zoek is.

Een 360-graden video maken

Het maken van een 360-graden video is helemaal niet zo moeilijk. Het enige wat je eigenlijk nodig hebt is een 360-camera en wat software om je video mee te editten. Vind je het toch allemaal wat lastig, weet je niet precies hoe je eraan moet beginnen of heb je hier simpelweg geen tijd voor? Er zijn verschillende bedrijven die je kunnen helpen met het maken van een 360-graden video, zoals StickyLock.