De voordelen van een zwemvijver

‘s Zomers heerlijk kunnen zwemmen? Een zwembad is niet altijd de beste optie, het kost veel geld, heeft veel onderhoud nodig en kan het uitzicht verpesten. Een andere optie is een zwemvijver, deze loopt mooier over in je tuin dan een bouwkundig zwembad en heeft minder onderhoud nodig.

Uitstraling

Als je een zwemvijver in je tuin hebt kan je de natuur helemaal in je tuin op laten komen. Je kan bijvoorbeeld waterplanten in je zwemvijver plaatsen waardoor de natuur nog meer in je tuin wordt geïntegreerd. Bij een zwemvijver kan je ook een meer organische vorm kiezen dan bij een normaal zwembad.

Een zwemvijver is ook het hele jaar onderdeel van je tuin, hij wordt namelijk niet afgedekt zoals een normaal zwembad dat wel zou zijn.

Geen chemicaliën

Om je zwembad schoon te houden gebruik je bijvoorbeeld chloor, bij een zwemvijver worden geen van deze dingen gebruikt. Hierdoor heb je ook geen last van irritatie op de ogen of huid en geeft dit een beter zwemervaring. De zwemvijver is een natuurlijk systeem waarbij nuttige bacteriën hun werk doen. Dit kun je stimuleren door vijverbacteriën voor de zwemvijver toe te voegen. Weet je een biologisch evenwicht te creëren, dan kun je genieten van helder water in de zwemvijver. Zo heb je ook minder onderhoud aan je zwemvijver dan een zwembad.

Hoe krijg je een zwemvijver?

Kort gezegd komt een zwemvijver dus helemaal tot leven in je tuin. Er kunnen ook allerlei dieren in leven omdat jij een aantrekkelijke natuurlijke creëert die interessant is voor ze. Denk bijvoorbeeld aan kikkers, salamanders en waterinsecten.

Je kan een zwemvijver nemen bij waterwellness.nu. Het maakt niet uit hoe groot je tuin is, een zwemvijver is (bijna) altijd te realiseren. Er wordt gezorgd voor een mooie en heldere zwemvijver.