Dit is waarom je visitekaartjes altijd bij de hand moet hebben!

Visitekaartjes hebben een lange geschiedenis en zijn al sinds de 15e eeuw een onmisbaar zakelijk contactmiddel! In China werden visitekaartjes ingezet om contactpersonen te informeren dat ze spoedig bezocht zullen worden. In Europa begonnen visitekaartjes in de 17e eeuw voet aan de grond te krijgen. Zakenlui en de aristocratie gebruikten visitekaartjes om hun naderende komst in een stad aan te kondigen. Tegenwoordig zijn visitekaartjes gelukkig niet meer zo elitair en worden ze ingezet door een breed scala aan professionals. Zelfs met de concurrentie van digitale netwerken spelen fysieke visitekaartjes nog altijd een cruciale rol bij het doorgeven van professionele informatie en het vastleggen van contacten. Wil je meer weten waarom je visitekaartjes altijd in je broekzak, laptoptas of portemonnee moet hebben? Lees dan snel verder!

Visitekaartjes horen bij de professional 

Als je wilt laten zien dat jij je zaakjes op orde hebt, dan zorg je ervoor dat je altijd een stapeltje visitekaartjes bij de hand hebt. Wanneer je in gesprek bent met een potentiële klant of partner, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat je op een professionele manier jouw contactgegevens kan delen. Natuurlijk is het mogelijk om gewoon even je telefoon erbij te pakken en de contactgegevens erbij te halen, maar een fysieke registratie van jezelf is een stuk gedenkwaardiger en gaat tevens veel sneller!  

Visitekaartjes vertellen meer over jezelf 

Visitekaartjes zijn als het ware de fysieke voorloper van sociale media! Middels een kaartje op speelkaartformaat ben je direct in staat om de meest belangrijke informatie over jezelf te delen met mensen die passen bij je werkprofiel. Tevens geven visitekaartjes de mogelijkheid om geheel naar eigen wens vormgegeven te worden. Op deze manier kun je voordat je een samenwerking bent aangegaan, aantonen dat je beschikt over een professioneel karakter en garant staat om te presteren! 

Visitekaartjes worden door veel mensen verwacht 

Voor mensen die constant in contact komen met nieuwe klanten en zakenpartners, is het geven en ontvangen van visitekaartjes de normaalste zaak van de wereld, en zijn ze niet anders gewend. Tijdens netwerkevenementen kan je natuurlijk niet aankomen met je e-mailadres geschreven op een servetje of plakbriefje! Je visitekaartje staat gelijk aan het achterlaten van de eerste goede indruk en geeft aan dat je voorbereid te werk gaat. 

 

Ben je op zoek naar creatieve manieren om jouw visitekaartje vorm te geven? Zoek dan eens op visitekaartjes printen en ga aan de slag met exclusieve, speciale of milieuvriendelijke materialen of jouw professionaliteit te benadrukken, waar je dan ook bent!