Drie manieren voor het maken van een goede back-up

Met name veel ondernemers, maar in toenemende mate ook tal van particulieren, zijn geïnteresseerd in het laten maken van back-ups van hun bedrijfsgegevens, bestanden en/of persoonlijke data. Het maken van back-ups ofwel kopieën van je digitale bestanden, kan op uiteenlopende manieren. Zo kun je deze dienst uitbesteden aan een gerenommeerd ICT-bedrijf. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om zelf je back-ups te regelen. Wil je weten hoe je het beste jouw back-ups kunt maken of laten maken Lees dan snel verder. Hieronder hebben de drie slimste manieren om je bestanden te kopiëren en veilig op te slaan, voor je op een rijtje gezet. Profiteer ervan en ga ook voor veilig online werken door kopieën te maken van je online content en digitale materialen.

 

Schakel een ICT-bedrijf in voor veilig back-ups

Een goede en veilige manier om gegarandeerd te zijn van back-ups, is door hiervoor een ICT-specialist in te schakelen. Bedrijven als DvD ICT hebben serverruimtes beschikbaar op aparte locaties, waar de data van bedrijven en particulieren veilig opgeslagen kan worden. Door te kiezen voor deze service word je natuurlijk volledig ontzorgd en hoef je je als ondernemer of particulier nooit meer druk te maken over de veilige opslag van jouw digitale gegevens.

 

Sla je gegevens op in de cloud

Een prima manier om back-ups te maken van belangrijke bestanden en data, is ook door vanuit de cloud te werken. Via de cloud heb je altijd de beschikking over je digitale documenten en data, waar ter wereld je ook bent. Prettig aan cloud diensten is dat deze voor kleine hoeveelheden data gratis zijn. Verder kun je het zo instellen dat de dienst automatisch back-ups voor je maakt, zodat je hier zelf geen omkijken meer naar hebt. Goede apps en diensten die je voor de dataopslag kunt gebruiken, zijn onder meer iCloud, Dropbox, Google Drive en OneDrive.

 

Maak gebruik van slimme hardware voor dataopslag

Gebruik maken van hardware is ten slotte ook een goede manier om je data op te slaan. De twee bekendste voorbeelden zijn hier de externe harde schijf en de USB-stick. Beide devices kun je inpluggen in je computer, laptop of smartphone, om vervolgens de bestanden op te slaan. Let op: externe harde schijven beschikken over een veel grotere opslagcapaciteit dan de gemiddelde USB-stick en zijn dus geschikter voor opslag van omvangrijke bestanden en veel gegevens!