Drie zaken die je als zelfstandig ondernemer beter kunt uitbesteden

Wanneer je een ondernemer bent, heb je het al druk genoeg. Een aantal zaken uitbesteden is daarom helemaal niet zo’n gek idee. Dit brengt zelfs verschillende voordelen met zich mee. Weet je niet wat je zou moeten uitbesteden? Denk bijvoorbeeld eens aan je boekhouding, het werven van nieuwe klanten en je website.

1. Boekhouding

Je bespaart serieus een hoop tijd als je de boekhouding uitbesteedt. Dit is ook het belangrijkste voordeel, want in de tijd dat jij je boekhouding niet hoeft te doen kun je aan je business werken. Ook hoef je jezelf niet meer druk te maken of je nog wel op de hoogte bent van de laatste fiscale regeltjes, want jouw boekhouder weet dit allemaal.

2. Klantenwerving

Wanneer je dit uitbesteedt aan een acquisiteur heb jij nog een zorg minder en daarbij een hogere kans op groei. Een acquisiteur is op de hoogte van de laatste markttrends en weet waar kansen liggen. Doordat zij weten hoe ze hiermee moeten omgaan, kunnen ze de groei van je organisatie stimuleren en je klantenbestand uitbreiden. Dit is een win-win situatie, want je bedrijf groeit en je houdt weer meer tijd over die je in de business kunt steken!

 

3. Website

Een website vereist meer aandacht dan je denkt. Het bouwen en onderhouden van de website, SEO (Search Engine Optimization), design en toegankelijkheid zijn maar enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Er zit echt veel werk in (en tijd) en daar heb jij het als ondernemer zijnde veel te druk voor. Het is dus niet onverstandig om ook dit te laten uitbesteden!

 

Bovenstaande zaken zijn de top drie zaken die het meest worden uitbesteed. Het is hierbij belangrijk dat je goede vergelijkingen maakt en niet met de eerste de beste in zee gaat. De tarieven kunnen flink verschillen en je wilt natuurlijk niet teveel betalen.

 

Er is sowieso veel informatie te vinden op het internet die van belang kan zijn wanneer je een ondernemer bent. Kijk bijvoorbeeld eens op een blog voor ondernemers. Blogs zijn geweldige bronnen van informatie en je vindt er alles wat je moet weten als ondernemer zijnde.