Een huis voorzien van het juiste onderhoud

Er wordt vaak gezegd dat je beter iets kunt kopen dan huren, in veel gevallen is dit ook zo maar wanneer je een eigen koopwoning hebt dien je hier ook zelf het onderhoud aan te doen. Het onderhouden van een woning op correcte wijze kan vaak een flinke investering zijn. Denk hierbij aan het schilderen, verbouwen of compleet renoveren van een woning. Ook werkzaamheden aan daken, isolatie of riolering zijn vaak flinke investeringen, zeker wanneer je dit niet op correcte wijze regelmatig bijhoudt. Wij kiezen er zelf voor om onze riolering met enige regelmaat te laten controleren door DG Riooltechniek Breda, zo zijn we verzekerd van een professionele service en zijn we direct op de hoogte van de huidige staat van onze riolering.

Vraag hulp aan deskundigen

Waar hoge tarieven vaak zorgen voor een mentaliteit waar Nederlanders eerst iets zelf proberen is het in sommige gevallen verstandig om toch een expert in te schakelen, bijvoorbeeld in het geval van een verstopping. Online zijn verschillende manieren te vinden om een verstopping op te lossen. Bijvoorbeeld met behulp van Coca Cola, bijtende chemische middelen of kokend heet water. Echter kunnen deze manieren meer schade toebrengen aan de leidingen dan u lief is. Hierdoor is het mogelijk dat de verstopping veranderd in een lek, wat flink wat schade kan toebrengen aan de woning. Heeft u een verstopping? Aarzel dan niet om DG Riooltechniek te bellen voor hulp!

Investeren in goede isolatie

Nu stookkosten hoger zijn dan ooit is het verstandig om tijdens een verbouwing of renovatie te investeren in goed isolatiemateriaal. Er zijn nu ook enkele gemeentelijke projecten waar inwoners aanspraak kunnen doen op een klein budget voor enkele duurzame aanpassingen. Deze personen krijgen een tegoedbon van €60,- waarvan deze huishoudens isolatiemateriaal, waterbesparende douchekoppen of LED lampen kunnen kopen. Allemaal producten waardoor huishoudens minder elektriciteit, gas of water gebruiken.

Warme lucht stijgt op

Bijna iedereen weet dat warme lucht opstijgt, een groot deel van de opgewekte warmte gaat in de winter verloren via het dak. Belangrijk is dus dat het dak voorzien is van goede isolatie en geen lekkages bevat. Laat de dakgoten met enige regelmaat controleren en laat indien nodig het dak renoveren of beter isoleren. Ook is het mogelijk om op het dak nog zonnepanelen te installeren, zo bespaar je met name in de zomer nog meer energie!