Eiken eettafels? Waarom is het een van de beste opties?

Een eiken eettafel is een eyecatcher in iedere eetkamer. Niet alleen straalt een eikenhouten tafel warmte en gezelligheid uit, het is ook nog eens duurzaam, gaat lang mee en een goed bewerkbare houtsoort. Een verantwoorde en uitstekende keuze dus!

Heb je dus specifieke wensen? Dan zijn eiken eettafels de juiste keuze voor jou!

Op maat gemaakte meubels zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. En dat is ook niet gek. Het op maat laten maken van een meubelstuk biedt namelijk veel voordelen. Zo kun je de afmetingen precies aanpassen aan de beschikbare ruimte in jouw keuken of eetkamer. Een te grote of juist te kleine tafel kan de ruimte uit balans brengen, terwijl een perfect passende tafel zorgt voor rust en harmonie. In de woonwinkel zit je vaak gebonden aan standaard maten, waardoor het vinden van de juiste tafel vaak lastig is.

Een ander voordeel van op maat gemaakte eiken eettafels is dat je zelf kunt bepalen welke afwerking het beste past bij jouw interieur. Kies je voor een lak of olie ? En in welke kleur? Door zelf de afwerking te kiezen, weet je zeker dat de tafel perfect past bij jouw persoonlijke stijl.

Niet alleen de kleur is zelf te bepalen, ook het onderstel en de afwerkingen van de tafelrand en eventuele hoeken zijn helemaal naar jouw wens te maken.

Je krijgt dus een tafel die écht in jouw interieur past. Dat is misschien wel het grootste voordeel van een op maat gemaakte eiken tafel. Dit betekent dat de tafel uniek is en precies aan jouw wensen voldoet. Geen tafel die je in iedere woonwinkel kunt vinden, maar een tafel die speciaal voor jou is ontworpen en gemaakt. Bovendien kun je met de meubelmaker overleggen over eventuele aanpassingen of specifieke details die je graag in de tafel verwerkt wilt hebben.

Wat kost een op maat gemaakte tafel?

Nu hoor ik je denken: “Maar op maat gemaakte meubels zijn vast ontzettend duur”. Dat is echter niet per se waar. Sterker nog, een op maat gemaakte eiken eettafel hoeft niet eens duurder te zijn dan een standaard eettafel uit de woonwinkel. En in sommige gevallen kan een op maat gemaakte tafel zelfs goedkoper uitvallen. Hoe dat kan?

Dit heeft te maken met de manier waarop de meubels geproduceerd worden. Bij een standaard eettafel uit de woonwinkel zijn er vaak meerdere schakels , waardoor de tafel steeds duurder wordt. Denk bijvoorbeeld aan de houtzagerij, de meubelfabriek en de meubelwinkel.

Bij een tafel op maat komt de tafel vaak direct vanuit de Nederlandse meubelmakerij. En koop jij dus jouw eiken eettafel op dezelfde plek als de meubelwinkel. Hierdoor betaal je over het algemeen minder.

Bovendien worden op maat gemaakte eiken eettafels vaak gemaakt door vakmensen met liefde voor hun vak. Hierdoor zijn de tafels niet alleen van hoge kwaliteit, maar is er ook aandacht besteed aan de details. Dit zorgt voor een unieke tafel die niet alleen mooi is om naar te kijken.

Ben je dus opzoek naar een nieuwe tafel? Dan is het op maat laten maken misschien wel de beste optie!