Fris je binnenruimtes op met deze ontwerptips

Veel mensen beseffen niet hoe snel en eenvoudig woninginrichting kan zijn. Je kunt er een weekend mee doorbrengen om rond het huis te werken en iets moois hebben voordat de nieuwe week begint. Gebruik enkele van de ideeën die volgen als inspiratie voor je eigen huis en richt je huis zo in dat het bij je persoonlijkheid past.

 

Kijk naar de meubels die je in huis hebt en zoek een combinatie van kleuren en meubels die goed bij elkaar passen. Je wilt meubelkleuren hebben die elkaar complimenteren, en ook de kleuren rond je huis. Vermijd kleuren te kiezen die niet bij elkaar passen, want dit kan lijken alsof je geen stijl kent.

 

Probeer planten in je kamer te zetten. Je zult verbaasd zijn hoeveel levendiger, maar toch rustgevender; een kamer kan worden door er alleen maar een eenvoudige plant aan toe te voegen. Een enkele plant, goed geplaatst, kan echt de stemming bepalen en een kamer samenbrengen. Vergeet alleen niet ze water te geven!

 

Als je een kamer opnieuw inricht, werk er dan aan om het kleurenschema in de kamer samenhangend te maken. Het hebben van een grote verscheidenheid aan botsende kleuren zal een onaangenaam gevoel geven, en het hebben van een saai, flauw palet zal hetzelfde doen. Gebruik zowel gedurfde als neutrale kleuren, en werk eraan ze samen te integreren om een aangenamere ruimte te scheppen.

 

Zorg voor voldoende verlichting in elke kamer van je huis. Dit kan vereisen dat je wat planning doet over waar je je lampen of kroonluchters moet plaatsen. Heb je een grote kamer, dan zul je de lampen strategisch moeten plaatsen om ze door de hele ruimte te laten schijnen.

 

Als je een dramatisch tintje aan een kamer wilt geven zonder hem helemaal opnieuw te schilderen, kun je één muur uitkiezen om in een accentkleur te schilderen. Dit moet een levendige kleur zijn die bij de rest van de kleuren van de kamer past, maar er zeker uitspringt. Overweeg bijvoorbeeld een primaire tint te gebruiken in een kamer die verder in pastelkleuren geschilderd is.

 

Verlichting

 

Zorg ervoor dat elke kamer een uitstekende verlichting heeft, door bijvoorbeeld shutters in de woonkamer te laten plaatsen. Kwaliteitsverlichting helpt je je huis tot zijn recht te laten komen, en kan zelfs helpen een kamer groter te laten lijken. Als er een kamer in je huis is die donkere hoeken heeft, zelfs met de lichten aan, investeer dan in een stijlvolle nieuwe lamp. De hele kamer zal er beter door lijken.

 

Kies badkamerverlichting zorgvuldig. In een badkamer zal een enkel bovenlicht een ongewenste schaduw werpen, waardoor het moeilijk wordt make-up aan te brengen of je te scheren. Een wandarmatuur aan weerszijden van het medicijnkastje zal een gelijkmatige hoeveelheid licht geven, ideaal om je te verzorgen. Gloeilampverlichting is te verkiezen boven fluorescentielampen, die een blauwachtige tint kunnen geven.

 

Gebruik veel niveaus van verlichting. Door verlichting in je inrichting te gebruiken kun je meerdere looks in één ruimte bereiken. Een bovenlicht is meestal noodzakelijk, maar probeer een dimschakelaar te installeren zodat je het niveau kunt variëren en ‘s avonds sfeer kunt scheppen. Installeer accentverlichting om de aandacht op kunstwerken te vestigen. Taakverlichting is ook belangrijk voor leeshoekjes of keukenbereidingsruimten. Verlichting op meerdere niveaus stelt je in staat om met één ontwerp veel vibraties te creëren.

 

Het is belangrijk dat elke kamer voldoende verlichting heeft. Het bepaalt de stemming. Helder licht straalt positiviteit uit en kan een goede keuze zijn voor de badkamer of keuken. Probeer dus een evenwicht te vinden tussen heldere verlichting en donkere kleuren om ze te complimenteren. Probeer dimmers aan te brengen in slaapkamers en woonkamers als je zo’n stemming wilt.

 

Je moet nu zien dat het vrij eenvoudig kan zijn om wat interieurveranderingen in je huis aan te brengen. Een beetje kennis en wat inspiratie kunnen een heel eind komen bij de transformatie van je huis. Gebruik wat je hier geleerd hebt als inspiratie voor een beginpunt van de interieurverandering van je huis. Daarnaast kun je altijd een expert in de armen nemen, zoals Fractions.