GP van Italië

De eerste Grand Prix van Italië vond plaats in 1921 op het circuit bij Montichiari. De Italiaanse Grand Prix was het eerste circuit dat door de constructeurs van de Formule 1 werd gebruikt, en dus ook de eerste f1 race. Italië hield zijn eerste Grand Prix in 1921 op het circuit van Montichiari bij Turijn. De race werd gewonnen door Luigi Chinetti met een Lotus-auto, de eerste Italiaan ooit die een Formule 1-race won. In 1926 werd de Italiaanse Grand Prix gereden in Brackley, één van de eerste Formule 1 circuits (buiten Monaco) in het Verenigd Koninkrijk. Meer info op GP Today.net.

Seizoen 1928

Het seizoen 1928 zag de eerste veranderingen in de f1 reglementen, met de introductie van een éénzitter grid voor de eerste keer. Volgens de nieuwe regels moesten de auto’s voor en na de openingsronde een motortoerental van meer dan 1000 toeren per minuut hebben. De Italiaanse Grand Prix wordt momenteel gehouden op het Autodromo Nazionale di Monza, ten noorden van Milaan in Italië. De Italiaanse Grand Prix wordt jaarlijks gehouden op het Autodromo Nazionale di Monza, ten noorden van Milaan in Italië. De Italiaanse Grand Prix wordt gehouden op een 2,5 km lang circuit met een hoogte van 759 ft. Meer info op GP Today.net.

Autodromo di Monza

De Grand Prix van Italië werd ooit gereden op het Autodromo di Monza, ten noorden van Milaan. Het was de eerste race van de Grand Prix f1 die niet op een traditionele racekalender stond volgens GP Today.net. De race werd voor het eerst gehouden op 6 mei 1929 en werd gewonnen door Luigi Chinetti. De race werd een “Benevolence race” en ook wel een “Lauda race” genoemd. Michael Schumacher won de Italiaanse Grand Prix vijf keer, net als Lewis Hamilton. De Grand Prix van Italië is een van de belangrijkste en spannendste races op de kalender. Er een incident met hem en de auto tijdens de kwalificatie en in de race.