Het beste (persoonlijke) onderhoud voor jouw auto

Je zult zelf wel begrijpen dat een auto een zeer delicaat instrument is. Die is niet zomaar weer helemaal in orde door er enkel een doekje overheen te halen.

 

Uiteraard is dat ook wel eens nodig, zo’n poetsbeurt. Dat mag echter niet de enige behandeling zijn die jij jouw heilige koe geeft. Niet alleen de buitenkant hoort namelijk op alle fronten perfect te zijn, ook van binnen mag er absoluut niks aan je wagen ontbreken. Uiteraard staat het je vrij om onderhoud of een wasbeurt aan een professional over te laten. Maar je bespaart zo veel kosten met de karweitjes die jij zelf op kunt knappen! Voor veel mensen is dat overigens een hobby, met auto’s bezig zijn. Zo leer jij het beestje ook nog eens van alle kanten kennen en ben je sneller in staat om een specifiek mankement op te sporen. En te verhelpen natuurlijk!

 

Om zelf aan de slag te gaan, zul je wel verschillende producten in huis moeten hebben. Maar wat jij nodig hebt, is uiteraard afhankelijk van jouw klus. We hebben even een aantal veel voorkomende hulpmiddelen voor je op een rijtje gezet.

Reinigingsgeweer

Dit klinkt wellicht een stuk gewelddadiger dan het is, hoewel er natuurlijk een krachtige waterstraal uit komt. Sluit je reinigingsgeweer met een slang aan op je waterkraan, die natuurlijk volledig open moet staan om er zo perfect mogelijk gebruik van te maken. Bovendien is dit apparaat uitgerust met een reservoir voor auto shampoo. Ook die van jouw favoriete merk kan hiermee gebruikt worden. Kies uit één van de acht verschillende sproeistanden voor het meest gedetailleerde schoonmaakwerk!

Injector cleaner

Brandstof moet natuurlijk in je motor terechtkomen maar dat gaat steeds moeilijker zodra de injectoren vervuild zijn geraakt. Er blijft immers altijd wel een restje benzine in achter en die gaat uiteindelijk een harsachtige afzetting vormen. Gelukkig is dit te verhelpen door een injector cleaner te gebruiken.

Microfiber washandschoen

Een spons lijkt een handig hulpmiddel om je auto mee te wassen, maar is dat absoluut niet. Er kunnen zich namelijk vuil en zand in ophopen, wat al te vaak de oorzaak blijkt voor krassen. Om die reden is het ook zaak dat je regelmatig het water uit je emmer ververst.

Velgenreiniger

Voor ieder specifiek onderdeel van jouw auto is wel een speciaal schoonmaakmiddel te vinden. En je leest het al, we hebben het hier over een velgenreiniger. Dit is er niet enkel om je auto er mooi uit te laten zien. Opgehoopt vuil aan de achterzijde van je wielen kan je namelijk een gebrekkige balans op het wegdek opleveren. Neem de reiniging van dit onderdeel dan ook heel serieus!