Hoe kies je de meest ideale fietsendrager

Sommige fietsers gebruiken de fiets alleen in de buurt van hun huis. Als je echter een meer uitdagende fietservaring wilt hebben, kun je proberen om in de bergen te gaan fietsen. In dit geval moet je je fiets vervoeren met een fietsendrager. Dit gereedschap wordt ook wel fietsenrek genoemd. Als je rondkijkt op fietsendragers, vind je een breed scala aan modellen. Daarom kan het zijn dat je wat problemen ondervindt bij het kiezen van de ideale bagagedrager voor jouw fiets. Om je opties te verfijnen, moet je letten op het type fiets, het type auto en de beveiligingskenmerken. Hieronder vind je verschillende soorten fietsdragers waar je uit kunt kiezen. Lees verder voor de voor- en nadelen.

Wat is een trekhaakdrager?

Er zijn verschillende soorten fietsendragers waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor trekhaakdragers of Thule fietsendragers. Deze drager is verkrijgbaar in tray-stijl mounts. Je kunt hem aan de trekhaak van je auto bevestigen. Dit model is ideaal voor iemand die de drager snel wil installeren. Deze drager heeft verschillende functies, zoals een ingebouwd slot, lichtgewicht constructie en reparatie standaards. Met veel functies die de trekhaakdrager biedt, wordt dit rek beschouwd als de meest veelzijdige drager. De veilige vergrendeling maakt je fiets veilig. Daarnaast heeft deze fietsendrager een scharnierend laadgedeelte. Zo kun je de kofferbak van de auto bereiken zonder je fiets uit te laden. Deze fietsendrager is echter duur.

Wat is een dakdrager?

De dakdrager is bevestigd aan de bovenkant van een auto. Deze uitrusting biedt optimale flexibiliteit om de fiets te laden. Deze imperiaal is gemaakt om beide wielen te vergrendelen. Deze drager is multifunctioneel omdat je er meerdere fietsen mee kunt nemen. Bovendien hoef je na gebruik van dit rek de drager niet uit je auto te halen. Deze fietsendrager is ook veilig voor elke toertocht. je hoeft de wielen van je fiets niet te verwijderen wanneer je deze laadt. Deze vervoerder is redelijk betaalbaar. Het past niet in het gebied met lage doorvaarthoogte. Daarnaast kan het zijn dat je wat moeite hebt met het uitladen van je fiets. Ook heeft het een grote impact op het benzineverbruik.

Wat is een kofferbak drager?

Je kunt de kofferbak drager bevestiging aan de achterkant van je auto. Je kunt deze monteren met behulp van riemen die je aan de kofferbak van de auto haakt. Als je een klein budget hebt, is het een slimme beslissing om voor dit type fietsendrager te kiezen. De kofferbak bevestiging is namelijk de meest betaalbare fietsendrager. Helaas is de drager op de achterbak minder veilig dan andere soorten dragers. Maar deze drager is eenvoudig te installeren. Je kunt het ook aan elk type auto bevestigen. Deze drager kan de lak van de auto beschadigen als je hem niet voorzichtig monteert. Deze drager laat soms krassen achter op het oppervlak van je auto. Met deze drager kun je je fiets gemakkelijk laden. Daarnaast is het formaat van deze fietsendrager zo klein dat je hem kunt opbergen als je hem niet gebruikt. Er zijn dus verschillende soorten fietsendragers waar je uit kunt kiezen. Kijk goed naar je behoefte en budget voordat je een keuze maakt.