Hoe kleed je je woonkamer wat leuker aan?

Je woonkamer is toch een van de belangrijkste kamers uit het huis. Daar ontvang je gasten, lig je lekker te netflixen en nog veel meer. Het is daarom best belangrijk dat je de woonkamer dan wel een beetje leuk decoreert. Daar gaan we je vandaag mee helpen. 

Voorbereiding

Het is verstandig om je woonkamer helemaal leeg te halen. Zo kun je overal bij en kom je misschien op ideeën die je voorheen niet in ogen had. Ook is het belangrijk om ook overal bij te kunnen, ook bij de hoge plekken. Overweeg daarom om een ASC rolsteiger te kopen bij Rolsteiger.net. Zo kom je overal veilig en goed bij en hoef je dus niet je nek te breken om in dat ene hoekje te komen. Ik hoor je al denken ‘een ladder is toch ook prima’. Een ladder kan, maar dan krijg je weer krassen op de grond en sta je niet zo veilig als op een rolsteiger.

Een nieuw kleurtje

Wat ook een heel goed idee kan zijn is om de muren in je woonkamer te verven. Zo heb je nog wat te doen en ziet je hele woonkamer er een stuk anders uit. Ook kan je er voor kiezen om bijvoorbeeld wat anders met de vloer te doen. En dan bedoel ik niet per se dat je heel de vloer eruit moet slopen en een andere erin moet doen. Dat kan natuurlijk wel als je dat echt wilt maar wat wij bedoelen is bijvoorbeeld tapijt of kleedjes! Dat kan enorm veel met je woonkamer doen en zelfs laten lijken alsof je woonkamer groter is. 

Muurdecoratie

Muurdecoratie is een enorm groot begrip. Dat kunnen doeken, platen, lampen, planten, etc zijn. Maar daarom is het ook een goed idee om eens een keer goed te kijken naar zulke dingen. Een goed voorbeeld zijn bijvoorbeeld wandpanelen. Wandpanelen zijn er in alle maten, kleuren en materialen te krijgen dus de keuze is enorm. Daarom kan je er ook mee doen wat je wilt en het echt iets unieks maken. Zo maak je van je oude saaie woonkamer weer iets spannends en nieuws.