Hoe kun je extra geld besparen op je vaste lasten?

Wil je geld besparen op vaste lasten? Hoe kan je hier het beste mee beginnen? Veel mensen willen geld besparen op hun vaste lasten maar hebben geen idee hoe ze dit kunnen doen. In dit artikel geven we daarom 4 tips zodat je een goed plan kan maken als je op je vaste lasten wil besparen. Als jij dus wat tips kan gebruiken lees dan vooral verder!

 

Tip 1: Bespaar je op je verzekeringen

Er zijn veel websites met tips om geld te besparen. Je kan bijvoorbeeld bespaartips op bespaargelijk.nl vinden. Een eerste tips die je vaak terugvindt is dat het verstandig is om te kijken of een andere verzekering voordeliger is dan de verzekering die je nu hebt. Vaak kan je een hoop geld besparen door van verzekering te veranderen. Zorg dat je minimaal een keer per jaar controleert of je niet te veel betaald voor je verzekering. Daarnaast kan je ook op andere manieren besparen op je verzekering. Zo kan je zorgen dat je alleen op het noodzakelijke verzekerd bent. Het is ook goed om te kijken dat je niet dubbel verzekerd bent voor iets. Dit is natuurlijk zonde van je geld. Tenslotte kan je ook geld besparen door te kijken of je korting krijgt als je alle verzekeringen afsluit bij een verzekeringsmaatschappij.

 

Tip 2: Bespaar op internet, tv en andere abonnenten

Een andere tip waar je veel geld mee kan besparen is door kritisch te kijken naar de tv en internet abonnementen. Kijk hoeveel je hiervoor betaald. Vaak zijn er veel goedkopere opties mogelijk voor de tv en internet abonnementen. Ook andere abonnementen die je wellicht hebt zoals Netflix of Spotify kan je beter niet meer houden als je geld wil besparen op de vaste lasten.

 

Tip 3: Bespaar op je hypotheek

Meestal is de grootste maandlast de hypotheek. Het zou natuurlijk fijn zijn als dit bedrag een stuk minder is. Het is vaak mogelijk om geld te besparen op je hypotheek. Kijk daarvoor naar de verschillende opties die er zijn als je je hypotheek gaat oversluiten. Bij het oversluiten van een hypotheek kan het namelijk zo zijn dat je een gunstigere rente krijgt waardoor je vaste lasten minder worden.

 

Tip 4: Ga zuinig om met energieverbruik

De laatste tip is misschien een beetje voor de hand liggend maar het is zeker een goede tip als je geld wil besparen op de vaste lasten. De energierekening heeft vaak een groot aandeel in de vaste lasten. Je kan besparen op de energierekening door verschillende maatregelen te nemen. Zo kan je bijvoorbeeld korter douchen of zuinigere apparatuur kopen. Ook met een waterbesparende douchekop kan je een hoop energie besparen.