Hoe verzorg je jouw hair extensions het beste?

Heb jij hairextensions laten zetten en ben je blij met jouw mooie, lange en volle lokken? Zorg er dan voor dat dit zo lang mogelijk mooi blijft. De key in het mooi houden van je extensions is door ze goed te verzorgen. Hoe je dit moet doen leggen wij je hier stap voor stap uit!

De juiste shampoo gebruiken

Het wassen van je haar is de basis voor de verzorging van het haar. Gebruik voor het wassen zelf alleen producten die van goede kwaliteit zijn. Hairextensions Voordeel geeft persoonlijk advies over welke shampoo het beste is voor jou extensions. Vaak zijn goede producten sulfaat- en parabeen vrij en verzorgen ze de hoofdhuid goed, hier zou je dus naar kunnen kijken wanneer je zelf opzoek gaat naar een goede shampoo.

Gebruik altijd een conditioner

Ook is een conditioner belangrijk. Een conditioner zorgt ervoor dat het haar glad en verzorgd blijft na het wassen. Breng de conditioner uitsluitend in de punten van het haar aan en dus niet op de hoofdhuid. Wanneer je na het wassen van je haren en conditioner hebt aangebracht kun je het haar voorzichtig kammen om eventuele knopen eruit te halen, hierna kun je de conditioner uit het haar spoelen.

Het borstelen van de hairextensions

Om de hairextensions mooi te houden is het essentieel dat je klitten voorkomt. Buiten het gebruik van conditioner tegen klitten kun je ook elke dag je haren doorkammen. Neem daar de tijd voor, zodat dit niet gehaast hoeft te gebeuren. 

Het stylen van je extensions

Het in model brengen van je haar met een Föhn en stijl- of krultang is geen enkel probleem, zolang je dit maar niet te dicht op de extension-bontjes (dit zorgt ervoor dat de extensions aan je haar blijven zitten) doet. Deze extension-bontjes zouden los kunnen raken als ze te warm worden. Om je extensions te beschermen tegen de warmte van de tangen kun je ook een hittebeschermende spray gebruiken voordat je jouw haren gaat stijlen, krullen of fohnen. Deze spray biedt vaak niet alleen bescherming tegen de hitte van de tangen, maar ook nog eens tegen de zon. Dat is dus mooi meegenomen. 

Een goede olie of serum gebruiken

Vooral als je fan bent van een stijl- of krultang, is het aan te raden om een serum te gebruiken. Alcoholvrije Argan Oil is bijvoorbeeld rijk aan vitaminen en versterkt het haar. Ook zijn er nog genoeg andere serums en olievarianten die je haar goed verzorgen.