How to Instagram shopping?

Alle zelfstandige ondernemers groeien in Nederland met de dag. Bij het runnen van een eigen webshop komen dan ook verschillende vaardigheden kijken. Van het bouwen van een webshop tot het versturen van de juiste pakketten. Sindskort is het ook mogelijk om via Instagram je producten aan te bieden! Ben jij nou een startend bedrijf en kan je wel wat instagram shopping tips gebruiken? Lees dan vooral verder!

Wat betekent Instagram shopping voor jouw webwinkel? 

Instagram is een unieke manier om je producten onder de aandacht te krijgen bij de doelgroep. Je kunt via je instagram account maximaal 5 producten per foto taggen, zodat je klanten gelijk zien hoe duur een product is en hoe het eruit ziet. Door je te focussen op mooie foto’s, kun je gemakkelijk consumenten inspireren en kennis laten maken met je producten. Veel gebruikers maken namelijk gebruik van hun feed om op zoek te gaan naar inspiratie.

Hoe begin ik Instagram shopping?

Instagram shopping is nog niet in elk land mogelijk, maar gelukkig wel in Nederland en België. Om een shopping account te activeren, moet je account goedgekeurd zijn door instagram. Daarnaast moet je jouw account overzetten naar een business account en koppelen aan je facebookpagina van je webshop. Ook mag je alleen producten kopen die voldoen aan de verkoopsovereenkomst en handelsbeleid van Instagram.

Stap voor stap instagram shopping 

  1. Zorg dat je instagram er tip top uitziet en helemaal up-to-date is.

Dit kun je gemakkelijk doen door je instagram te up-daten in de instellingen

  1. Schakel een business account in via de instellingen van Instagram.
  2. Koppel de Instagram pagina aan je facebook winkel.
  3. Schakel product taggen in.

Zodra je Shopping Account goedgekeurd is krijg je van Instagram een melding dat je producten in foto’s kunt taggen. Ga in de app naar je profiel en tik op de melding bovenaan je profiel. Zie je deze niet, ga dan naar het tandwieltje, tik op Winkelen

  1. Upload de juiste foto en tag je producten erin

Zodra je shopping account klaar voor gebruik is, kun je een foto uploaden zoals je gewend bent. Voeg een bijschrift toe of gebruik een leuke filter. Tik vervolgens op de producten in de foto die je wil taggen. Voer de namen in, tik op Klaar en op Delen.

  1. Verzend de gekochte producten in een mooie kartonnen verpakkingen.

Door mooie pakketjes te sturen, is de kans groter dan mensen je account delen. Op deze manier heb je weer een groter bereik te pakken.