Huis verbouwen? Lees deze tips

Af en toe heeft je huis een verbouwing nodig, dit kan zijn omdat het al een tijd geleden is dat dit gebeurd is, je net het huis hebt gekocht en je nog niet tevreden bent of omdat de verbouwing die je de vorige keer deed toch niet zo mooi was als je dacht. Bij een verbouwing zijn er ook een aantal vallen waar je in kan trappen, hier zijn een aantal van deze vallen waar je dus voor moet oppassen:

Blijf kijken

Je zal aan het begin heus een bepaald idee of concept in je hoofd hebben over hoe alles eruit moet gaan zien, maar het blijft noodzakelijk dat je inspiratie blijft opdoen totdat je het echt zeker weet. Ga naar ontwerpers, designers of andere mensen die meer weten over het indelen en ontwerpen van huizen en verbouwingen. Hier kunnen ideeën uitkomen die je zelf nooit had kunnen bedenken maar toch perfect zijn voor het huis. Maak van deze ideeën ook een goede planning en houd rekening met de tijd en geld die het kan kosten, zodat het wel realistisch blijft.

 

Wat heb ik te besteden?

Het is zeer belangrijk dat je van tevoren een goed budget hebt opgesteld met een reserve voor als het toch meer bedraagt dan verwacht. Zorg ervoor dat je meerdere verschillende bedrijven benaderd met het plan en de prijzen vergelijkt, schakel ook mensen in die er meer verstand van hebben en een goede prijs kunnen aangeven. Bijvoorbeeld bij het kopen van kozijnen, is het goed als je duidelijk let op de ideeën die er zijn en de afmetingen van je huidige kozijnen. Kijk wie er in de buurt de beste recensies heeft en vergelijk de prijzen tussen de bedrijven en het leg het plan ook aan deze bedrijven voor en kies hier de beste uit. Dan is het pas tijd voor kozijnen bestellen. Zorg ervoor dat alles binnen het budget blijft en dat je niet voor verrassingen komt te staan.

 

Het belangrijkste is dus het goed organiseren van de verbouwing voordat het überhaupt is begonnen, als de verbouwing aan de gang is, is het in handen van de professionals en is er daardoor weinig te vrezen. Zorg ervoor dat het gedeelte dat je in eigen handen hebt helemaal goed staat, waardoor het eindresultaat ook echt is wat je wilde hebben.