Ik heb nog nooit alleen gereisd, heb je advies?

Wanneer je voor het eerst alleen op vakantie gaat of je gaat bijvoorbeeld naar je uitwisseling in Amerika. Dan is dit natuurlijk spannend en wil je hier goed op voorbereid zijn. Het is een lange vlucht en je reist buiten de EU. Daarom is het goed om goed voorbereid te zijn. Wil jij nou weten wat de ultieme tips zijn wanneer je voor de eerste keer alleen moet reizen? Lees dan dit artikel verder om erachter te komen! Zo zal jij minder gestrest reizen.

Wat moet je weten voordat je voor het eerst alleen gaat reizen?

Voor het eerst in je eentje reizen kan spannend zijn, maar er zijn een paar trucjes zodat jij meer kan ontspannen. De vliegmaatschappij zeggen altijd dat je ongeveer twee tot drie uur van te voren aanwezig moet zijn. Het scheelt jou stress om er wat eerder te zijn. Kom dus op tijd aan op het vliegveld. Zo kan je ook rustig door de veiligheidscontrole en hoef je niet te haasten. Wellicht heb je misschien ook wel tijd om even iets te eten voor vertrek. kijk van te voren altijd je vlucht na en kijk ook of je al kan inchecken. Als je online al incheckt scheelt het jou ook tijd. Heb je een lange vlucht wees dan voorbereid en download wat films of schaf een nekkussentje aan. Zo maak jij het jezelf zo comfortabel mogelijk. Het is natuurlijk ook fijn dat je weet dat alles goed geregeld is en ook dat alles geregeld is nadat je de vlucht achter de rug hebt. Regel een transfer naar je bestemming. Zo hoef je dat niet meer last minute te regelen. Als je een transerfice boekt weet je zeker dat er iemand zal staan bij de aankomsthal. Ze zullen dan met een bordje staan waar jouw naam op staat. Deze persoon zal ervoor zorgen dat jij veilig aankomt bij jouw eindbestemming of gastgezin. 

Wat voor type bagage moet ik kiezen?

Als je op reis gaat heb je spullen nodig. Al helemaal wanneer je voor een langere tijd weg gaat. Je zult dan een hoop meenemen en om het dan jezelf zo makkelijk mogelijk te maken is het verstandig om een koffer te kiezen die wieltjes heeft. Vergeet alleen niet van te voren te checken hoe groot en zwaar jouw bagage mag zijn. Het beste kun je alle dingen die voor jouw noodzakelijk zijn tijdens de vlucht en alle andere waardevolle spullen in je handbagage stoppen.