Intex zwembad kiezen? Gebruik deze handige checklist!

Na de verzengende hitte van afgelopen zomer weet je het dit jaar zeker! Je gaat een opzetzwembad kopen voor in de tuin zodat je heerlijk kunt genieten van een verkoelende duik met dat warme weer. Omdat je kiest voor een betrouwbaar zwembad dat makkelijk in gebruik is en lang meegaat, is jouw keuze gevallen op het merk Intex. Een verstandige keuze, want Intex is al sinds jaar en dag de fabrikant van kwalitatieve zwembaden. De volgende stap in jouw zoektocht naar het perfecte intex zwembad is echter wat lastiger: welk zwembad is voor jou de juiste keuze? In dit artikel helpen we je op weg met een handige checklist waarmee een Intex zwembad kopen een fluitje van een cent wordt!

Opblaasbaar zwembad of opzetzwembad met frame

De eerste vraag die je jezelf kunt stellen is of je een opblaasbaar zwembad of een opzetzwembad met frame wilt gaan kopen. De afweging die je hier moet maken is er eentje die veelal gaat over budget. Een opblaasbaar zwembad is in de regel een stuk goedkoper, daartegenover staat wel dat het opzetzwembad met frame een langere levensduur heeft. Overweeg dus of je het de moeite waard vindt om te investeren in een wat duurder zwembad waar je nog meerdere jaren plezier van zult hebben. Zoek je bijvoorbeeld een klein zwembadje voor je kleine kinderen, dan zullen ze dit badje toch snel ontgroeien en kun je beter een goedkoper opblaaszwembad kiezen. 

De grootte van jouw zwembad

Wanneer we het hebben over de grootte van jouw toekomstige zwembad komt het eigenlijk wederom neer op dezelfde vraag: wie gaat het zwembad gebruiken en heb je de ruimte in je tuin én in je budget om te kiezen voor een groter Intex zwembad. Kleinere baden zijn betere keuzes als het gaat om gebruik door kleine kinderen, maar zoek je een zwembad waarin wat oudere kinderen de ruimte hebben en waarin jezelf ook lekker kunt zwemmen, dan zul je zeker naar de grotere maten moeten gaan kijken. 

Met of zonder pomp

Hoe groter je zwembad, hoe meer onderhoud. Zeker met intensief gebruik en hoge temperaturen is het van groot belang om je water lekker schoon te houden. Voor een klein badje is dit vanzelfsprekend niet zo’n issue, maar met een groter bad wordt het onderhoud ook een grotere klus. Kies bij grotere baden dan ook voor een pomp, die een groot deel van het onderhoud van je overneemt. De pomp zorgt ervoor dat het water continu gezuiverd wordt, waardoor je het lekker helder en schoon houdt en je het niet hoeft te vervangen. 

Bestel een afdekzeil

Een andere belangrijke hulp in het onderhoud van jouw zwembad is een afdekzeil. Door het zwembad af te dekken na gebruik komt er geen vuil in het water en blijft het water beter op temperatuur. Het is aan te raden een afdekzeil direct mee te bestellen bij jouw aankoop, dan weet je immers zeker dat je afdekzeil de juiste maat heeft en perfect op jouw zwembad past!