Kijk hier voor goede adviezen over tandverzorging

Gebitsverzorging is belangrijk voor mensen van alle leeftijden, ook voor jongeren. Niettemin, als er geen problemen zijn die problemen met eten of spreken veroorzaken, kan orthodontie een al te drastische keuze zijn. Wacht tot je kind ouder is voor je besluit het uiterlijk van zijn tanden te repareren, ze zouden zichzelf kunnen corrigeren, en je geld besparen.

 

Plan om regelmatig naar de tandarts te gaan. Je moet je gebit minstens twee keer per jaar gaan laten inspecteren en schoonmaken. Als je tanden pijn doen of als je iets ongewoons opmerkt, ga dan zo snel mogelijk naar je tandarts. Zoek een goede ziektekostenverzekering die je bezoeken aan de tandarts dekt.

 

Zodra je pijn of mogelijke splinters in je tanden ervaart, maak je een afspraak voor een bezoek aan je tandarts. Als je wacht om naar een tandarts te gaan, zal het erger worden. Je hoeft minder te betalen als je tandproblemen vroeg genoeg stopt, in plaats van te wachten tot het erger wordt.

 

Gebruik alleen mondwater zonder alcohol. Alcohol als ingrediënt kan de weefsels in je mond uitdrogen. Dit creëert een broedplaats voor juist die bacteriën die je hoopt te vermijden. Alcoholvrij mondwater is ook minder verleidelijk voor kinderen en tieners die er mee willen experimenteren als ze zich vervelen.

 

Wat is de juiste manier van tanden poetsen?

Het is belangrijk dat je je tandenborstel ongeveer elke twee tot drie maanden wegdoet. Op den duur worden de borstelharen van een tandenborstel zwak door overmatig gebruik. Daardoor kan de tandenborstel je tanden niet meer echt schoonmaken en je tandvlees zelfs beschadigen. Neem ook een nieuwe tandenborstel als je ziek bent, zodra je beter bent.

 

De tandenborstel die je gebruikt is heel belangrijk voor een goede mondhygiëne. Probeer een tandenborstel te kiezen die zachte borstelharen heeft. Dit helpt je tandvlees te beschermen en voorkomt dat het gaat bloeden. Zoek ook een tandenborstel die een tongschraper heeft, zodat je een zo schoon mogelijke mond krijgt.

 

Whitening strips en reinigingen helpen je glimlach te verhelderen. Volg altijd de aanwijzingen, en laat de bleekstrips niet langer zitten dan de bedoeling is. Het is geen goed idee om strips veel te vaak te gebruiken, want ze kunnen de tanden beschadigen.

 

Om je tanden gezond te houden, probeer je het eten van voedingsmiddelen met veel koolhydraten te vermijden. Deze voedingsmiddelen, zoals snoep, chips, pretzels en pasta’s, hebben de neiging aan je tanden te blijven kleven en komen er moeilijk af, zelfs als je ze grondig poetst. Dit is de oorzaak van gaatjes en andere gebitsproblemen.

 

Geen tandartsdekking hebben is geen excuus om de tandarts te mijden. Er bestaan tandarts spaarplannen. Je kunt online gemakkelijk een programma vinden dat aan je behoeften voldoet en betaalbaar is. Veel tandartspraktijken bieden goede informatie over verschillende tandheelkundige spaarplannen, dus vraag ze om hulp.

 

Als je diabetes hebt, is het van essentieel belang dat je een goede tandhygiëne in acht neemt. Diabetici hebben een hoger risico op parodontale aandoeningen. Ook andere gebitsproblemen komen vaker voor bij diabetici. Een goede mondhygiëne kan helpen tegen veel voorkomende gebitsproblemen zoals gaatjes, tandvleesontsteking, en spruw. Regelmatige controle is ook aan te bevelen.

 

Als je van de ene naar de andere tandarts gaat, neem dan je röntgenfoto’s mee. Röntgenfoto’s geven waardevolle informatie over je gebit en je tandheelkundige geschiedenis. Ze kunnen je nieuwe tandarts helpen om een effectief behandelplan op te stellen dat voor jou werkt. Veel tandartsen kunnen zelfs röntgenfoto’s e-mailen, zodat je ze gemakkelijk van kantoor naar kantoor kunt overbrengen. Wanneer je een tandarts in Oosterhout of een mondhygiëniste in Oosterhout zoekt, kunnen wij je Tandarts Praktijk Ridder aanraden.

 

Zoals al opgemerkt, vinden sommige ouders dat hun kinderen een beugel moeten krijgen als ze nog jong zijn. Kinderen op die leeftijd zijn echter nog in de groei, en dat geldt ook voor hun kaken. Zorg ervoor dat de mond van een kind verder kan groeien voordat je een beugel aanbrengt.