Laat je verrassen door de ongerepte natuur

Ervaar jij dagelijks veel stress en blijf je daardoor maar piekeren? Dan is het de hoogste tijd geworden om echt eens even te gaan ontspannen. Vrijwel de meeste mensen gaan hiervoor naar de sauna, maar je kan er natuurlijk ook voor kiezen om de rust en stilte van de natuur op te zoeken. De beste plek om dit te doen is Drenthe. Deze provincie heeft namelijk de minste inwoners van ons land en beschikt over een oeroude ongerepte natuur die nergens anders in Europa te vinden is. Lees snel verder en wie weet laat jij je binnenkort verrassen door de natuur in Drenthe!

 

Ga wandelen in het mooiste natuurgebied

Wanneer je besluit om naar Drenthe te gaan, dan is het verstandig om zeker een paar comfortabele wandelschoenen mee te nemen. Er zijn namelijk verschillende wandelroutes in Drenthe met ieders hun eigen afstand. Zo is er bijvoorbeeld een wandelroute dwars door het natuurgebied Veenland. In dit natuurgebied vind je een klein maar bijzonder restant van het ooit 300.000 hectare grote Boertangermoeras. Tijdens jouw wandeltocht dwars door deze ongerepte natuur zal je zien dat het veen weer leeft. Niet voor niets leven er inmiddels 300 vogelsoorten, 40 soorten libellen en 30 soorten dagvlinders in dit omvangrijk natuurgebied. De stilte in het Veenland is oorverdovend, waardoor dit al jaren zorgt voor een bijzondere sensatie bij de bezoekers. 

 

Bezoek het Lheebroekerzand

Kan je inmiddels geen genoeg krijgen van de ongerepte natuur in Drenthe? Boek dan voor een langere periode bij een hotel in Dwingeloo. Dit dorp ligt immers middenin de natuur op een centrale plek in de provincie. Hierdoor geniet je ten alle tijden van de rust en stilte die jij nodig hebt om echt te kunnen ontspannen. Daarnaast ligt Dwingeloo vlakbij het Lheebroekerzand. In dit natuurgebied kan je naar hartenlust wandelen en zelfs een wandelroute volgen. Deze wandeltocht laat je alle verschillende facetten van de Drentse natuur zien en brengt je langs de zestal venen. Hierbij kan je denken aan de Zandveen, Diepveen, Koelevaartsveen, Lange Veen, Groote Veen en Karreveen. In het Lheebroekerzand loop je vrijwel over onverharde paden voor een avontuurlijke ervaring.

 

Ontdek de natuur met de fiets

Tijdens jouw verblijf in het eeuwenoude Drenthe kan het gebeuren dat je eens iets anders wilt gaan doen dan wandelen. Gelukkig zijn er in de provincie verschillende activiteiten te beleven. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te gaan boerengolfen, speurtochten of te fietsen. Vooral dit laatste is momenteel ontzettend populair bij zowel jong als oud. Dit komt doordat fietsen net iets actiever is dan wandelen wat ervoor zorgt dat je met de verschillende fietsroutes sneller de ongerepte natuur leert kennen. Je rijdt immers veelal over onverharde paden, waardoor je andere planten en dieren ziet. Volgens ons is de fiets dan ook het perfecte middel om volop te genieten van de wonderen uit de Drentse natuur!