Maak het ze niet te makkelijk

Wat tof, je hebt een scooter cadeau gekregen! Of misschien heb je er wel hard voor gewerkt en kun je er nu eindelijk een aanschaffen. Hoe dan ook, vergeet bij je nieuwe scooter zeker niet om een scooterslot te kopen! Veiligheid boven alles en je bent echt zuur als hij gestolen wordt. Nu hoef je er alleen nog aan te denken om hem ook daadwerkelijk elke keer op slot te zetten.

 

Lekker cruisen in het zonnetje

Zie je het al helemaal voor je? In de zomer lekker touren langs de mooiste plekjes in Nederland op je spiksplinternieuwe scooter en een ijsje halen in het dorp verderop. Rijdt je samen of alleen? Als je dit van plan bent zijn er qua veiligheid wel een paar dingen waar je als verstandig bestuurder aan hoort te denken. Wij hebben ze overzichtelijk voor je op een rijtje gezet:

 

Helm 

Bescherm je hoofd met een goede helm die aan de voorschriften voldoet. Rijdt niet alleen een stuk prettiger maar het dragen ervan is ook verplicht in Nederland. Het hoeft echt geen rib uit je lijf te kosten, als je een beetje onderzoek doet online dan vind je er vast een die in je budget past. De fashionistas onder ons hebben ook niet te klagen want je hebt tegenwoordig helmen in een scala aan prints en kleuren. Zo past er altijd wel eentje bij je outfit. Je voelt misschien niet de wind door je haren suizen maar je rijdt tenminste wel veilig.

 

Laat hem op tijd controleren

Mocht je je langverwachte scooter al enige tijd gebruiken dan is het advies om hem te laten controleren voordat hij een raar geluid of iets dergelijks begint te maken. Hou je ten alle tijden aan de verkeersregels, zo voorkom je een boete. En het geld wat je daarmee bespaart kun je weer aan leuke dingen uitgeven. Vul hem ook zeker tijdig bij, je wilt voorkomen dat je ergens in niemandsland komt te staan zonder brandstof.

 

Huren

Liever een scooter voor af en toe? Op verschillende plekken in Nederland kun je voor de vakantie een scooter huren en het is tegenwoordig zelfs mogelijk om een elektrische scooter uit te testen. Lang leve het milieu! Misschien ga je wel met een groep weg? Zorg er dit geval voor dat alle scooters in topconditie zijn en zorg uiteraard ook voor elkaar. Geniet van de vrijheid deze vakantie!