Met deze kleding zie je eruit als een echte ruiter

Als ruiter van een paard wil je je natuurlijk ook als een ruiter kleden. Het is lastig kiezen welke outfit eigenlijk geschikt is voor tijdens het paardrijden. Je wilt er namelijk wel een beetje goed uitzien maar het moet ook beschermende kleding zijn. Er zijn veel verschillende collecties verkrijgbaar voor dames en heren die van paardrijden houden. Koop je ruiterkleding dus door goed na te denken welke outfit bij je past.

Ruiterkleding voor dames

Voor dames die aan paardrijden doen zijn er veel mogelijkheden voor het dragen van kleding. Er zijn bijvoorbeeld veel soorten rijbroeken verkrijgbaar die ook verschillen in periode waarin je ze kunt dragen. Er wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen zomerbroeken en winterbroeken. De stof van de winterbroeken is iets dikker om je warm te houden. Voor je bovenlichaam kun je vaak kiezen tussen zomerjassen, regenjassen en bodywarmers. Perfect voor ieder weertype dus.

Ruiterkleding voor heren

De heren die op een paard zitten dragen vaak sportieve schoenen en een wat minder strakke broek dan de dames. Je ziet zelfs heren die een comfortabele spijkerbroek dragen tijdens het paardrijden. Voor het bovenlichaam is er vaak de keuze uit een hippe jas voor een mannelijke uitstraling of een bodywarmer. De meeste mannen kiezen vanwege het aanzien voor het dragen van een hippe jas.

Accessoires voor de ruiter

Naast kleding die geschikt is voor het paardrijden dragen de meeste ruiters ook nog enkele accessoires. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een riem of een sjaal. Er zijn ook ruiters die geen helm dragen maar in plaats daarvan kiezen voor een pet of muts. Veel ruiters dragen een riem met daarin vormen die je alleen bij ruiters ziet. Zo’n riem dragen zij dus niet tijdens andere momenten die niks met paardrijden te maken hebben.