Met het vaarseizoen ten einde zijn enige voorbereidingen aan uw boot een vereiste

Het is weer tijd om u voor te bereiden op de wintermaanden. En dit geldt uiteraard ook voor uw boot en alles dat aan boord aanwezig is. Als u het andere bootbezitters vraagt zal een groot aantal zijn boot naar een winterstalling brengen na het vaarseizoen. En met een beetje geluk zult uw boot droog en overdekt staan in een loods. Vergeet niet dat de wintermaanden steeds dichterbij komen. Dus begin ruim op tijd met het regelen van een stalling voor uw boot. Neem nu de gelegenheid om het dek van uw boot geheel voor te bereiden op de winterse weersverwachtingen.


Een jaarlijkse onderhoudsbeurt is het halve werk

Jaarlijkse controle is bepalend voor de staat van uw boot. U zult gegarandeerd zijn van langer vaarplezier en u zult niet zo snel tegen gebreken aan varen. De conditie is uiteraard ook bepalend voor de levensduur van de boot. Betreft het winterklaar maken van uw boot dient u alle aanwezige spullen op de boot van boord te halen. Alle elektrische apparatuur, buiskappen, kussens en beddengoed. De koude wintermaanden zorgen er voor dat de onderdelen vorst vast blijven houden. De onderdelen kunnen dan voor slijtage zorgen. Voorkom dit dus door uw boot leeg te halen voordat u de boot naar de winterstalling brengt. Er zijn ook stallingen beschikbaar met een werkplaats. Dan zult u voorzien zijn van een goed onderhouden boot inclusief winterstalling.


Ook de buitenboordmotor vereist enige aandacht

Vergeet ook de motor/buitenboordmotor niet. Want u wilt niet tegen een startprobleem of plotse uitval aankijken wanneer u de boot na de koude maanden weer te water laat. Besef goed dat de buitenboordmotor zelfs met weinig vaaruren onderhoud nodig heeft. Bij een onderhoudsbeurt wordt gekeken naar de impeller, leidingen, olie wordt ververst en de V-snaar wordt opnieuw gesteld. Ook worden de draaiende delen gecontroleerd op speling, beschadigingen en bevestiging. Denk hierbij aan de schroef en schroefas. Voor de experts bij erkende watersport speciaalzaken zijn iedere buitenboordmotoren en boten te onderhouden. Zorg dat u dit doet voordat u de boot stalt.


Waar u terecht kunt betreft de stalling van uw boot

Mocht u opzoek zijn naar een erkend bedrijf om uw boot te stallen of te onderhouden, neem dan contact op met een desbetreffende watersport speciaalzaak. Met diverse verschillende type boten en motoren zult u zo juist mogelijk ingelicht worden over de mogelijkheden tot onderhoud aan uw boot. Ook betreft reparaties bent u op het juiste adres. En met een groot aanbod aan stallingen kunt u ook gelijk een winterstalling regelen. Let wel op dat er na het vaarseizoen veel vraag naar is. Het is dus verstandig om dit op tijd voor uw boot te regelen.