Nostalgische gevoelens bij je oude bed

Wanneer je van plan bent om een nieuw bed aan te schaffen voel je je misschien nostalgisch over je oude versleten eenpersoonsbed. Hij lag heel lang lekker en misschien is het wel je eerste bed als volwassene geweest. Meerdere matrassen hebben jou gedragen. Je bent benieuwd welke bedden er nog meer te verkrijgen zijn, want een goede nachtrust is heel belangrijk al wil je ook niet te veel betalen. Anders krijg je daar weer stress van. En een nadeel van een nieuw bed is dat wanneer je er een gekozen hebt en hij wordt bezorgd, dat je hem dan vaak zelf in elkaar dient te zetten. Wanneer je dat eventueel met hulp gelukt is voel je je wel heel goed over jezelf.

 

Extra opbergruimte dankzij lades

Wil je een bed met lades? Dit is erg handig want je kunt er bijvoorbeeld kleding en handdoeken in kwijt. Zorg er dan wel voor dat je weet waar wat ligt en dat de lades niet te rommelig worden. Bij sommige van deze bedden is het mogelijk om een extra slaapplek te creëren door de bedlade uit te rollen.

 

Een puber in huis? Ga voor een halfhoogslaper

Misschien heb je nog nooit van een halfhoogslaper gehoord, dat kan want dit bed is bedoeld voor in de gemiddelde puberkamer. Toch leek het ons goed om hier dieper op in te gaan, brede kennis is belangrijk. Een halfhoogslaper is een bed en bureau in een, dit scheelt een heleboel ruimte en je hebt ook nog eens extra opbergruimte. Nu nog een passende matras erbij en je kind zit voor de komende jaren gebakken.

 

Pak je meteen je slaapkamer aan?

Ben je eigenlijk van plan om naast een nieuw bed ook je kamer een makeover te geven? Dat kan heel leuk uitpakken met een nieuw patroon op de muur en misschien nieuwe kussens. Sowieso kan het geen kwaad om eens met een frisse blik naar je kamer te kijken en het beddengoed regelmatig te verschonen, zo houd je dat frisse gevoel langer vast.

 

Ontdek het natuurlijk ritme van je lichaam, slaap zacht

Wanneer je slaapkamer rust uitstraalt zal jij zelf ook makkelijker tot rust komen. Ontspannen na een lange werkdag voordat je gaat slapen is erg belangrijk omdat je anders maar ligt te woelen en te draaien. Zo kun je je de volgende dag niet concentreren op de taken die voor je liggen, je maakt eerder fouten en het is ook nog eens slecht voor je huid en lichaam. Kortom investeer in het juiste bed voor jou en ontwikkel een passend dag en nachtritme. Je hoeft echt niet om 9 uur al in bed te liggen, volg het natuurlijk ritme van je lichaam.