Op vakantie in Italië alweer mogelijk?

Het corona virus heeft veel landen getroffen, waaronder Italië. Dit prachtige land is een populaire vakantiebestemming en dan komt nu ook de vraag: ‘’Kun je weer op vakantie in Italië?’’. Het antwoord op deze vraag is: Ja! Je kunt alweer op vakantie in Italië, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.

Geen lockdown, wel afstand

De lockdown situatie is gelukkig al voorbij, maar dit betekent niet dat alles weer zoals normaal is binnen Italië. Ook als toerist zijn er bepaalde aspecten waar je rekening mee moet houden. Zo moet je minimaal 1 meter afstand houden en minimaal 2 meter afstand houden bij sportactiviteiten. Het wordt ook aangeraden om overal een mondkapje te dragen, maar dit is niet verplicht. In enkele regio’s is dit wél verplicht, dus zoek dit goed uit voordat je een hoge boete oploopt. Zo kun je boetes oplopen van 400-5000 euro en dit kan nog verhoogt worden tot 800-8000 euro bij herhaling van een overtreding. Een flinke smak met geld, dus zorg ervoor dat je goed inleest in de maatregelen per regio.

Reisbeperkingen?

De grenzen zijn wel weer open, maar toch zijn er nog enkele reisbeperkingen. Ben je bijvoorbeeld in een hoog risico gebied geweest? Dan moet je een gezondheidsverklaring bij je hebben op het moment dat je terugkeert naar Nederland. Ook bij het doorreizen door bijvoorbeeld Slovenië heb je een bewijs van je boeking nodig. Vergeet niet dat bij deze regels er verschil kan zijn afhankelijk van de regio. Zorg er dus voor dat je jezelf goed voorbereid en checkt wat de regels van de regio waar jij naartoe reist. En natuurlijk geldt voor het reizen ook dat het dragen van een mondkapje verplicht is en dat je afstand moet houden.

Verblijf

Voor het verblijf in Italië gelden ook dezelfde afstand maatregelen en het gebruik van een mondkapje in openbare ruimtes. Mocht je liever wat meer ruimte voor jezelf willen hebben dan kun je er ook voor kiezen om in plaats van een hotel een villa af te huren. Zo zijn er verschillende holiday rentals in Umbria en andere regio’s waar je prachtige locaties kunt huren. Zo heb je veel ruimte en hoef je ook minder te letten op het houden van afstand van andere hotelgasten. Dit kan natuurlijk wel wat meer kosten dan in een normaal hotel, maar het is het wel waard!