Pro tips voor het organiseren van een webinar

Steeds meer organisaties kiezen ervoor om middels online evenementen bijeen te komen. Online evenementen zijn namelijk gemakkelijk om bij te wonen, kunnen een uiteenlopend publiek bereiken, is kostenefficiënt en laagdrempelig. Een voorbeeld van een online evenement is een webinar, een manier waarop een organisatie een selectie groep individuen kan bereiken om bepaalde onderwerpen te bespreken. Wil je meer weten over hoe je een webinar succesvol kan inzetten voor jouw doeleinden? Lees dan snel verder! 

Promoot jouw webinar 

Bij een webinar organiseren is het van vitaal belang dat het publiek enthousiast wordt gemaakt over het desbetreffende onderwerp, zodat ze geïnteresseerd raken om zich aan te melden. Zorg er daarom voor dat je meerdere kanalen gebruikt om jouw webinar in de schijnwerpers te zetten. Schrijf relevante blogposts op de sociale media en probeer diverse topics aan te halen die de interesse kunnen wekken van je potentiële publiek. Je kunt ook overwegen om hashtags in de zetten die uniek zijn voor je evenement. Door hashtags te gebruiken, kan je de doelgroep beter bereiken en wordt het voor anderen gemakkelijker om je informatie te vinden.

 

Zoek interessante sprekers 

 

De beste webinars worden geleid door interessante en ervaren sprekers die in staat zijn om het publiek op een persoonlijke en energieke manier te bereiken. Zorg er daarom voor om sprekers te vinden die weten hoe ze een online evenement waardig maken en de aandacht van het publiek weten te behouden. Mocht je toegang hebben tot experts in jouw branche, overweeg dan om ze in je webinar op te nemen. Tevens zijn opinieleiders of experts een unieke manier om je webinar aan de man te brengen! Zorg er overigens voor dat je jouw sprekers voorafgaand aan de webinar goed inlicht over je concept, zodat jullie samen kunnen werken aan het gewenste resultaat. 

Betrek het publiek 

Onthoud dat een webinar in de meeste gevallen geen eenrichtingsverkeer is. Middels dit medium heb je de mogelijkheid om het publiek actief te betrekken. Wees als organisator van een webinar daarom creatief met de manieren waarop de interactie wordt aangegaan. Geef het publiek de optie om vragen te stellen, onderwerpen aan te halen en te betrekken in activiteiten zoals een quiz of een leuke prijsvraag. 

Voer een grondige audio- en videocontrole uit 

Tenslotte is het belangrijk om altijd te controleren of de video- en audiokwaliteit naar behoren zijn. Besteed hieraan extra aandacht, alvorens je live gaat en gedurende de opname. Wees tevens voorbereid op mogelijke eventuele technische moeilijkheden, zodat je webinar een gegarandeerd succes wordt!