Quooker problemen

Het hebben van storingen en problemen aan je Quooker is vervelend en wil je het liefst voorkomen. Om Quooker problemen te voorkomen is het aan te raden om regelmatig onderhoud te plegen. Door op de juiste manier dit te onderhouden haal je het beste uit de Quooker en gaat hij langer mee. Maar hoe pleeg je onderhoud aan je Quooker? En hoe vaak is het aan te raden dit te doen?

Ontkalken kraanzeefje

Om de ideale sterkte van de waterstraal te houden kun je de perlator (het kraanzeefje) van je Quooker-kraan ontkalken. Afhankelijk van de waterhardheid in jouw buurt, moet je dit gemiddeld twee keer per jaar doen.

Het ontkalken is eenvoudig. Draai hiervoor het uiteinde van de uitloop, de metalen huls, los en leg het zeefje in schoonmaakazijn. Haal na ongeveer een uur het zeefje eruit en spoel het kalk eraf. Vervolgens kun je alles weer op zijn plek draaien.

Hitac filter vervangen

Het is aan te raden om eens per vijf jaar het waterfilter in het Quooker-reservoir, de HiTAC® filter, te vervangen. Het filter houdt alle bacteriën, chloor, pesticiden en andere verontreinigingen tegen. Dit zorgt ervoor dat het water een goede smaak heeft.

Het filter is online te bestellen en kun je zelf eenvoudig vervangen. Als dit niet zelf lukt, dan kun je hier ook een expert voor inschakelen.

Kraan zelf schoonmaken

Het schoonmaken van de buitenkant van de kraan kun je gemakkelijk doen met glasreiniger en een doek. Hiervoor kun je wat glasreiniger op de doek spuiten waarmee je vervolgens eenvoudig de kraan kunt afnemen. Na het afnemen van de kraan is het aan te raden om de kraan te drogen met een doek om kalkvlekken te voorkomen.

Andere manieren om de buitenkant van de kraan schoon te maken worden sterk af te raden. Andere schoonmaakmiddelen, zoals schuurmiddelen, azijn, alcohol en antikalkmiddelen kunnen de coating aantasten en zorgen voor problemen in de Quooker.

Om de kraan extra te beschermen, kun je hem elk kwartaal of half jaar insmeren met een laagje bijenwas.

Kosten onderhoud Quooker

Het meeste onderhoud aan je Quooker is vrij eenvoudig en goedkoop zelf uit te voeren. De onderdelen kun je gemakkelijk online bestellen. Wil je de onderhoudsbeurt laten uitvoeren door een professional of heb je Quooker problemen die je niet zelf kunt oplossen? Dan zul je iets duurder uit zijn. Het uurloon van een loodgieter ligt gemiddeld tussen de €40 en €60. Vind eenvoudig een loodgieter in jouw buurt via MyGo.