Succesvol gebruik maken van reisprofessionals om je reis te plannen

Het is belangrijk dat je een stel tips bij de hand hebt als je van plan bent je volgende reis te maken, om hem vlotter te laten verlopen. De volgende adviezen zullen het iedereen gemakkelijker maken om een geslaagde reis naar welke bestemming dan ook te plannen.

 

Voordat je een hotel voor je reis boekt, informeer je bij het Better Business Bureau. Eerst bij hen informeren, kan je veel tijd en geld besparen. Het zal ervoor zorgen dat je je tijd niet verspilt aan het inchecken in een slecht hotel. Een slechte hotelervaring kan elke vakantie of zakenreis verpesten.

 

Als je op reis gaat waarbij je verwacht veel te zullen lopen, breek dan je nieuwe schoenen van tevoren in. Dit voorkomt blaren en helpt voorkomen dat je voeten pijnlijk worden. Goede schoenen kunnen het verschil zijn tussen de leukste wandeltocht van je leven, en een martelsessie.

 

Informeer, voor je een internationale reis maakt, waar de ambassades en consulaten van je land in het land van bestemming zijn. Dit zijn geen bronnen voor de toevallige reiziger. Hopelijk heb je ze nooit nodig. Maar als je in juridische problemen komt, kunnen consulaten en ambassades je onmisbare hulp bieden bij het bevaren van onbekende en onvriendelijke juridische wateren.

 

Als je met te veel bagage reist om mee te nemen in een vliegtuig, neem dan een digitale foto van je tas en het bagagelabel. Deze komen van pas als je tas zoek is. De foto’s geven je iets om naar te verwijzen als je je tas beschrijft aan het luchthavenpersoneel, en het label bevestigt dat je tas gelabeld was voor de juiste luchthaven.

 

Parkeren

 

Vraag een vriend of familielid om je naar de luchthaven te rijden. Je kunt zo besparen op taxikosten en lang parkeerkosten. Veel mensen zullen deze gunst graag voor je verrichten, vooral als je bereid bent later, als ze op vakantie zijn, iets terug te doen.

 

Als je een hotelkamer boekt, wees dan niet bang om te onderhandelen. Hoewel veel hotelbedienden niet al te veel op de prijs kunnen schuiven, zijn er misschien wel andere extraatjes die ze kunnen aanbieden, zoals maaltijden of parkeergelegenheid. In sommige gevallen is het baliepersoneel niet in staat kortingen of arrangementen aan te bieden, tenzij de gast er specifiek naar vraagt.

 

Wanneer je je auto parkeert bij Schiphol, is het verstandig om van tevoren de kosten te vergelijken. Parkeertarieven kunnen hoog oplopen en je auto voor langere tijd op een parkeerplaats laten staan kan sommige mensen ongemakkelijk maken. Laat een vriend of familielid je op de luchthaven afzetten. Als alternatief kun je gebruik maken van de pendeldienst van de luchthaven. Echter kun je ook goedkoop parkeren op Schiphol.

 

Neem bij het huren van een auto de tijd voordat je de parkeergarage verlaat om je vertrouwd te maken met de meest elementaire functies. Zorg dat er een gebruiksaanwijzing voor het model auto in het handschoenenkastje ligt en neem de tijd om die door te bladeren. Het is geen pretje om net als er een onweersbui losbarst het spitsuur in te trekken als je niet weet hoe je de ruitenwissers aan moet zetten!

 

Je huurauto verliezen op grote parkeerplaatsen is ook geen pretje. Neem zo’n fluorescerende schuimrubberen bal mee die over het uiteinde van je antenne past, of misschien zelfs een kleurrijk lint om aan de achteruitkijkspiegel te binden. Ze nemen geen plaats in je bagage in en kunnen het terugvinden van die auto zeker een stuk gemakkelijker maken als er precies 37 andere die er precies op lijken in dezelfde rij staan waar je geparkeerd hebt!

 

Gebruik wat je in dit artikel geleerd hebt om je reis goed te beginnen. Deze verzameling werd gemaakt om ervoor te zorgen dat je de grondbeginselen leert over hoe je je vakantie kunt plannen en slimmer en veiliger kunt reizen.