Tastbare herinneringen

Foto’s pakken een herinnering en maken het moment voor eeuwig tastbaar. Dan wil je er toch het liefst een mooie fotolijst van 50×70 omheen doen? Daar kan dan een foto in van een familiefeest, de kinderen of jullie trouwdag.

 

Bladeren door het fotoalbum

Tegenwoordig gaat bijna alles digitaal en hebben nog maar weinig mensen een echt fotoalbum. Toch jammer want het kan een echt nostalgisch gevoel geven om er bijvoorbeeld bij je oma even doorheen te bladeren. Een bijzondere foto in een mooie lijst wordt soms nog wel eens cadeau gedaan. Dit vinden mensen vaak mooier dan een gekocht cadeau omdat ze even stil kunnen staan bij het moment wat op de foto is vastgelegd.Vooral grootouders vinden het erg leuk om af en toe foto’s te ontvangen omdat de kleinkinderen altijd zo snel groot worden en ze niet altijd in de gelegenheid zijn om de jonge generatie vaak te zien. Kinderen vinden het vaak verschrikkelijk om terug te kijken op hun vroegere foto’s en vinden dat ze er niet uitzien maar hé, je familie houdt van je zoals je bent.

 

Terugblikken op je trouwdag

Je trouwdag is toch wel een van de hoogtepunten uit je leven. Er gebeurt die dag zoveel dat je blij bent als samen besloten hebt om een fotograaf in te huren om alle speciale momenten vast te leggen. De allereerste, speciale ontmoeting bij het altaar, de kus na het uitspreken van de geloften en het voertuig waarin jullie die dag vervoerd worden. Het voelt voor sommige mensen misschien een beetje geposeerd allemaal wanneer je aanwijzingen krijgt van de fotograaf maar als je er later op terugkijkt ben je blij met een bewijs van alle mooie herinneringen. Oh wat waren jullie daar nog jong en onschuldig.

 

De hele familie moet op de foto

Stukje naar rechts, stukje naar links, nee mijn links. Om met de hele familie op de foto te gaan is nogal een opgave. Wel leuk als dit een traditie wordt. Kleintjes staan vooraan en de lange mensen worden naar achter verbannen. Allemaal lachen, oh wat hebben we het naar ons zin en heeft iedereen de ogen open? Dit is vooral lastig te bereiken als de zon fel schijnt. Ook hier geldt weer dat de tijd razendsnel gaat en dan ben je blij dat je nog een paar foto’s h3eb die drie jaar geleden genomen zijn. Helemaal wanneer er kinderen in het spel komen, dan knipper je twee keer en ze zijn vijftien.