Tips bij het kopen van een huis

Bij het kopen van een huis zijn er veel dingen waar je op moet letten. Als het je eerste woning is, weet je misschien niet precies waar je op moet letten, maar ook wanneer je al vaker een huis gekocht hebt, kan het handig zijn om onderstaande tips te onthouden. Zo weet je zeker dat je het huis koopt wat perfect aansluit bij jouw wensen en behoeften. 

Maak een lijstje met eisen 

Je hebt vast eisen waar je toekomstige huis aan moet voldoen. Het is handig om deze uit te schrijven in een lijstje. Je zult misschien geen huis vinden dat aan alle gestelde eisen voldoet, maar het is belangrijk om niet teveel van je eisen te laten varen. Wil je bijvoorbeeld een huis kopen in Roosendaal met Van der Eijken Makelaardij? Maak dan vooraf een lijstje met wensen en neem deze mee naar de makelaar.

Koop een huis binnen je financiële mogelijkheden

Zorg ervoor dat je precies weet wat jouw financiële mogelijkheden zijn voordat je start aan de zoektocht naar het perfecte huis. Als je vooraf precies weet wat je kunt lenen, kun je gericht kijken naar huizen binnen jouw budget. Dit kan onnodig hoge hypotheeklasten en teleurstellingen achteraf besparen.

Ga altijd voor een tweede bezichtiging

Plan altijd een tweede bezichtiging in als je een huis hebt gevonden dat helemaal voldoet aan jouw beeld van een droomhuis. Zorg dan ook dat je op een ander tijdstip gaat dan de eerste keer, want het huis kan zomaar tegenvallen bij een andere lichtinval.

 

Verken de buurt

Kijk niet alleen naar het huis, maar ook naar de omgeving waarin het huis staat. Zie je jezelf hier wonen? Hoe ver woon je van het centrum of een bushalte? Is er genoeg groen in de omgeving en zijn er bijvoorbeeld parkjes of speeltuintjes? Daarnaast is het ook handig om te weten waar je in een wijk kunt parkeren. 

 

Schakel hulp in van een professionele aankoopmakelaar

Wil je zeker weten dat je voor een goed huis kiest, schakel dan hulp in van een aankoopmakelaar. Deze heeft vaak veel ervaring en weet precies waar je op moet letten bij het aankopen van een woning. Zo weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt voor jouw droomhuis!