Tips voor het maken van de mooiste foto met je telefoon

Foto’s betekenen voor veel mensen meer dan een stilstaand beeld. Je legt namelijk herinneringen vast met je telefoon en denkt er later over terug. Dit kan bijvoorbeeld op vakantie zijn, maar ook de foto’s van je eerste baby. Het zijn allemaal dingen die je nooit wilt vergeten en dus leg je die vast met je mobiele telefoon of fototoestel. Wanneer je een pasfoto wilt maken of een goede profielfoto, kun je beter naar een professionele fotograaf gaan. Bij LINK fotografie kun je de mooiste profielfoto’s maken.

Scherpstellen, schoonmaken en rechthouden

Wanneer je foto’s aan het maken bent tijdens een wandeling of fietstocht, is het verstandig om je lens eerst schoon te maken. Je wilt tenslotte mooie foto’s maken en dus dien je alle vuiltjes en vingerafdrukken van je lens af te vegen. Zonder stof of viezigheid op je scherm maak je natuurlijk veel scherpere foto’s. Als de lens schoon is, dien je het scherm scherp te stellen. Dit doe je door op het scherm te tikken en vervolgens past het beeld zich vanzelf aan. 

 

Zorg er daarnaast voor dat je niet inzoomt met digitale zoom. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zorgt digitale zoom er niet voor dat het beeld scherper wordt. Het beeld wordt namelijk alleen maar vergroot en hierdoor wordt het korrelig. Dit zorgt ervoor dat de foto alleen maar minder mooi wordt. Ook dien je de telefoon recht te houden tijdens het maken van de foto. Hierdoor staat de horizon erop en wanneer die scheef staat, wordt de foto te onrustig. 

Camerafuncties: leer ze allemaal kennen

Sommige telefoons hebben speciale functies bij hun camera. Je kunt bijvoorbeeld de witbalans aanpassen of bepaalde filters toevoegen. Je kunt alle functies verkennen door online op zoek te gaan naar informatie of gewoon simpelweg te proberen. Als je alle functies kent is het makkelijker om een mooie en goede foto te maken. 

Flitser niet gebruiken en telefoon stil houden 

Bij het maken van een foto is het verstandig om je flitser niet te gebruiken. Foto’s worden in het donker nou eenmaal niet zo helder en vaak zien bijvoorbeeld je ogen er raar uit. Je kunt gewoon het beste foto’s maken overdag. Ook dien je de telefoon goed stil te houden. Veel foto’s worden namelijk verpest doordat ze bewogen zijn. Dit kun je voorkomen door je telefoon vast te houden met twee handen en je armen dichtbij je lichaam te houden. Zo zorg je ervoor dat de telefoon stabiel blijft. Handig voor wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe LinkedIn profielfoto wilt maken.