Tips voor het verkopen van je boot

Het verkopen van je boot kan niet altijd even makkelijk zijn. Er zijn nogal wat dingen waar je aan moet denken en dan moet het nog maar blijken of die potentiële koper jouw boot kiest boven al die andere. Daarom geven we de beste tips voor het verkopen van uw boot.

Tip 1: Zorg ervoor dat je boot in topconditie is

Het goed onderhouden van je boot is erg belangrijk als je hem goed wilt verkopen. Als je zelf bijvoorbeeld een huis gaat kopen zoek je niet naar een bouwval maar iets wat af is en waar je gelijk in kan. Dat is hetzelfde met een boot dus zorg ervoor dat je daar rekening mee houdt. Zo verkoop je de boot 3 x sneller.

Tip 2: Kijk wat een goede vraagprijs is

Bij het kopen van een boot kijk je ook naar wat een realistische vraagprijs is voor die specifieke boot. Je gaat vergelijken met andere verkopers van hetzelfde model en kijkt of het de prijs waard is. Dat is hetzelfde bij het verkopen van de boot. De potentiële koper gaat ook vergelijken en kijken of jouw boot het waard is om boven al die andere te kopen. Zo gaat hij/zij kijken naar de staat van de boot, prijs van de boot en welke dingen er wel en niet aan zitten. Denk hier dus over na bij het verkopen van een boot. 

Tip 3: Kies een juist moment van verkopen

Niemand wil een boot kopen als het buiten -1’ is. Zorg er daarom voor dat je de boot te koop zet op het moment dat de temperaturen weer oplopen. Denk dan specifiek aan net voor het hoogseizoen en net daarna. Dan zijn mensen net super blij en enthousiast over het goede weer en willen daarom een lekker boottochtje maken op de leukste gebieden in nederland. Maar ze hebben geen boot! Dus gaan ze op zoek en komen ze jouw boot tegen! Houd hier dus rekening mee bij het verkopen van een boot. Het juiste moment kan zomaar het verschil maken!