Verschillende keukenstijlen

Wanneer je een nieuwe keuken wilt heb je veel verschillende stijlen om uit te kiezen. In dit artikel hebben we enkele van de meest voorkomende keukenstijlen beschreven, om je te helpen bij je keuze!

 

De moderne keuken

Eén van de populairste keukens van dit moment is ongetwijfeld de moderne keuken. De moderne keuken kenmerkt zich door strakke rechte lijnen, gladde afwerkingen en een minimalistische uitstraling. Ook worden hoogwaardige en moderne materialen gebruikt. Zo bestaat het aanrechtblad vaak uit composiet, rvs, beton, kunststof, keramiek of zelfs glas. De kastdeurtjes worden vaak gemaakt van laminaat, acryl (mat of hoogglans) of massief hout. Vaak hebben deze deurtjes geen handgrepen voor een nog strakkere en minimalistischere uitstraling. Ook is de kookplaat meestal helemaal glad. Betreft de kleuren zie je veel wit en zwart, omdat dit neutrale kleuren zijn. 

Verder beschikt een moderne keuken over innovatief keukenapparatuur zoals een oven die bedienbaar is door middel van je smartphone. Tot slot bevat een moderne keuken regelmatig een kookeiland, mits hier de ruimte voor is. 

De klassieke keuken

De tegenhanger van een moderne keuken is uiteraard een klassieke keuken. De klassieke keuken heeft een ouderwetse en warme uitstraling waar weinig trends in terug zijn te zien (op apparatuur na). De gebruikte materialen, kleuren en afwerkingen zijn allemaal erg authentiek. Ook staat een klassieke keuken bekend om de sierlijke details, zoals glimmende handgrepen en lampen van goud of brons. De vloer in een klassieke keuken is vaak van hout. 

De industriële keuken

Dan tot slot de industriële keuken. Dit type keuken is te beschrijven als ruw, stoer en robuust, en doet denken aan een ouderwetse fabriek. Materialen die je in dit type keuken veel tegenkomt zijn metaal, staal, beton en hout. Betreft de kleuren wordt er veel zwart, grijs en bruin gebruikt met gouden of bronzen accenten. Verder is de industriële keuken meestal ruimtelijk opgezet. Tot slot zijn zaken als de afzuigkap, lampen, kraan, koelkast en gasfornuis vaak erg groot en opvallend. 

Een keuken op maat laten maken

Ben je geïnteresseerd in een keuken in één van de bovenstaande stijlen, of misschien zelfs een combinatie? Dan kun je een keuken op maat laten maken door anselm oome.