Voetverzorging voor mannen

Misschien een minder besproken onderwerp onder mannen, hun voeten verzorging. Desondanks is het ontzettend belangrijk voor mannen en vrouwen dat je je voeten goed verzorgd. Met dit hete weer lopen mannen vaak in de zomer op slippers, dus is het wel belangrijk dat hun de voeten goed verzorgen. Ben jij dus benieuwd hoe jij jouw voeten summer ready kunt krijgen? Lees dan snel verder!

Eelt

Iedereen heeft hier wel een last van, eelt. Een beetje eelt is goed voor je voeten, dit zorgt ervoor dat het je huid beschermt tegen wrijvingen. Daarentegen is te veel eelt niet goed voor je voeten. Er zijn manieren waarop je zelf gemakkelijk het eelt kunt verwijderen. Gebruik hiervoor een eeltverwijderaar, voetrasp of voetvijl. Zorg dat je voeten droog zijn en schaap vervolgens het overtollige eelt weg. Spoel na het verwijderen je voeten af en smeer ze in met een dikke crème!

Schimmelnagels

Schimmelnagels komt bij veel mensen voor. Deze onaantrekkelijke nagels stop je natuurlijk het liefst weg in dichte schoen, maar is dat ook nodig? Een schimmelnagels is gemakkelijk te behandelen door een pedicure in Steenwijk bijvoorbeeld. Je voorkomt schimmelnagels door:

  • Je voeten dagelijks te wassen
  • Absorberend sokken dragen elke dag een schoon paar
  • Kies het liefst voor leren schoenen
  • Draag altijd slipper in openbare ruitmes zoasl douches en sauna’s 
  • Deel je slippers niet met andere, zodat je ook watjes en bacteriën kunt vermijden.

Zweetvoeten

Stinkvoeten voorkomen? Zorg dat je voeten zo droog mogelijk zijn. Je kunt ze bijvoorbeeld wassen met antibacteriële zeep, droog ze goed af en doe schone sokken aan. Ook het materiaal van je schoenen maakt veel verschil. Goede leren schoenen is een goed materiaal tegen stinkvoeten. Toch geen leren schoenen, dan kun je gemakkelijk voeten deodorant gebruiken!

Ingegroeide teennagels

Het meest vervelende gevoel, ingegroeide teennagels. Ingegroeide teennagels kunnen ontstaan door te veel druk in je schoenen of het verkeerd/te kort knippen van je teennagels. Ingegroeide teennagels moet je zo snel mogelijk behandelen op ergere klachten te voorkomen. Let er dus goed op dat je zelf je teennagels niet te kort knipt, ruimere schoenen draagt die minder druk geven en niet aan de zijkant van de nagels te trekken. 

Pedicure

Moeite met het onderhouden van je voeten en nagels? Bezoek eens een pedicure! Het is erg belangrijk dat je voeten in goede conditie blijven, zodat je gekke kwaaltjes kunt voorkomen. Zelfs als man is het heel normaal om naar de pedicure te gaan! Bezoek dus vooral de pedicure!