Vraag 1: Wat is een Q-bag?

Wat is een Q-bag en wat kun je er precies mee? Hieronder beantwoorden we deze vraag en andere vragen die je misschien hebt over dit product. We zorgen ervoor dat je aan het einde van dit blog helemaal op de hoogte bent.

 

Licht en toch heel sterk 

Een Qbag is een vormvaste BigBag, gemaakt van polypropyleen. Dit is een vrij licht en tegelijkertijd sterk materiaal. De draagkracht van de Bags wordt hierdoor vergroot. Het is mogelijk om er het logo van je bedrijf op te laten drukken, zo geef je op een eenvoudige manier meer naamsbekendheid aan je bedrijf.

 

Gevuld puilen ze minimaal uit

Het is de bedoeling om deze bags eenmalig te gebruiken. Ze zijn ontworpen voor producten met een fijne vorming zoals bijvoorbeeld koffiebonen of veevoer. Tijdens het werken staan ze stabiel en wanneer ze gevuld zijn puilen ze minimaal uit. Een Q-bag is erg gemakkelijk op te slaan vanwege hun relatief kleine formaat, zowel gevuld als leeg.

 

Hier volgt een rijtje van de producten die geschikt zijn voor het gebruik van een of meerdere Qbags:

 

  • Granulaten: dus korrelvormig materiaal of korrelig poeder
  • Cacaobonen: zijn erg lang houdbaar mits ze op een droge en koele plek bewaard en opgeslagen worden
  • Zand: Zo droog mogelijk opslaan en bewaren
  • Grind: Kun je gemakkelijk opslaan en vervoeren in een BigBag
  • Aarde: Je kun makkelijk stapelen dankzij de BigBag
  • Potgrond: Makkelijk om door de tuin te vervoeren
  • Meststoffen: Koel, droog en vorstvrij bewaren, dan heb je er het langste plezier van.

 

Geen afvoer? Vergeet dan zeker de dispenser niet te bestellen!

Wanneer je besluit een of meerdere Q-bags aan te schaffen dan kun je ervoor kiezen om een Bag te nemen met aan en/of afvoer. Dit is erg handig als je gebruik wilt maken van vullen en legen. Vergeet bij je bestelling zeker niet om een Big Bag dispenser aan je winkelkarretje toe te voegen, hiermee kun je de Bags opensnijden als je dus niet voor een afvoer gekozen hebt.

 

.Jij en velen met jou gebruiken een Bag

Verschillende bedrijven komen in aanraking met Q-bags. Denk bijvoorbeeld aan: de voedselindustrie, boerenbedrijven of de bouwsector. Ze zijn erg handig in gebruik en makkelijk te vervoeren, want vooral in de bouw een groot pluspunt is. Maar als je zelf in de tuin bezig bent met mest, is het ook wel fijn dat je zo’n Bag niet de hele tuin door hoeft te slepen. Denk je eens in hoe mooi die tuin gaat worden dankzij jouw harde werk. Verschillende bloemen zullen hun koppie naar de zon richten en dan kun je in een lekkere stoel met een drankje genieten van het resultaat. Proost!