Waarom een aanbesteding?

Het is fijn als alle bedrijven gelijke kansen hebben. Bij een aanbesteding worden opdrachten openbaar gezet en hiermee wilt de overheid stimuleren om de concurrentie tussen bedrijven eerlijk te houden. Daarnaast is het besteden een eerlijke manier om overheidsinkopen te regelen. Door middel van aanbesteden is dé manier om professionele opdrachten in de markt te zetten. Ben jij nou benieuwd naar aanbestedingen voor de bouw en infra? Dan ben je bij Weareroger aan juiste adres. Lees verder om alles te weten over een aanbesteding!

Wat is een aanbesteding nou eigenlijk?

Aanbesteden is het in de markt brengen van een opdracht. Ondernemers kunnen hier dan op reageren. Je kan hier als ondernemer op inschrijven door een offerte aan te vragen. Sommige overheidsinstellingen moeten ook verplicht opdrachten aanbieden en zij moeten ook een van de voorgeschreven aanbestedingsprocedures volgen. Op deze manier komen er ook steeds meer aanbestedingen op de markt. Door middel van aanbesteding krijgt elk bedrijf een eerlijke kans op de markt. Bij een aanbesteding zorgt een opdrachtgever ervoor dat alle gedetailleerde eisen geformuleerd zijn en de inschrijvers voldoende kennis hebben en zo kan je dus een ondernemer kiezen die perfect bij de opdracht past. Een ondernemer moet wel aan bepaalde eisen doen. 

Soorten aanbestedingen

Een aanbesteding kan op uitnodiging of bij openbare inschrijving. Bij openbare inschrijvingen zijn aanbestedingsprocedures waarvoor iedere opdrachtgever zich kan inschrijven. Het is wel de bedoeling dat je voor dit vakgebied helemaal gespecialiseerd bent en dus genoeg informatie hebt. Alle procedures worden openbaar gemaakt. Dit kan door middel van een advertentie in een krant.

Waarom aanbesteden?

Door middel van aanbesteding kan je professionele opdrachten in de markt zetten. Een bedrijf kan dus op deze manier ook opdrachten binnen krijgen. Door aanbesteding wordt de vraag en het aanbod ook beter op elkaar afgestemd.