Waarom een schoon kantoor belangrijk is

We snappen allemaal wel dat een goede hygiëne belangrijk is, maar de een neemt het schoonmaken wat serieuzer dan de ander. Niet zo gek, want het schoonmaken van bijvoorbeeld een kantoor is flink wat werk en niet iedereen vind het leuk. Toch is een schoon kantoor wel erg belangrijk. Waarom? In dit artikel vertellen we je daar meer over.

 

Zit je op kantoor en heeft je kantoor echt regelmatig een schoonmaakbeurt nodig, maar is er niemand die dat op zich neemt? Dan is het misschien verstandig om eens een professionele schoonmaker in dienst te nemen. Jullie kunnen je dan focussen op je werk en het kantoor blijft mooi schoon. Schakel bijvoorbeeld een schoonmaakster van Avital Schoonmaak in Breda in.

Een vies kantoor is ongezond

Op kantoor zit je vaak met een hoop mensen in één ruimte. Dat is gezellig en het werkt makkelijk, maar wanneer iemand ziek is, is de kans groot dat dat zich verspreidt. Een schoon kantoor is dan enorm belangrijk. Door regelmatig goed schoon te maken, zorg je ervoor dat bacteriën niet veel kans krijgen om zich te verspreiden, waardoor jullie allemaal gezond kunnen blijven werken. Zorg ook voor een goede doorluchting van de ruimte en zet regelmatig een raam open. Zo zorg je ervoor dat er voldoende frisse lucht binnenkomt en blijft ook de lucht mooi schoon.

Je werkt er beter van

Een vies, slecht opgeruimd kantoor zorgt voor chaos. Niet alleen letterlijke chaos, maar ook chaos in het hoofd van je werknemers. Als een kantoor rommelig is, of er overal stof ligt, raken je werknemers veel sneller afgeleid. Dat is niet iets dat we zomaar verzinnen, het is zelfs wetenschappelijk bewezen. Door dus goed te poetsen en op te ruimen, voelen je werknemers zich prettiger, waardoor ze zich beter kunnen focussen. 

Het komt beter over

Misschien ontvang je wel eens klanten op kantoor, die kans is vrij groot. Dan staat het niet bepaald goed als je klant binnenkomt in een rommelig, vies kantoor. Klanten zullen direct de verkeerde indruk krijgen, je wilt je immers niet aansluiten bij iemand die zijn kantoor niet eens goed kan verzorgen. Zorg er dus voor dat je kantoor mooi opgeruimd en schoon is, dat maakt dat je meteen een betere indruk maakt.